Robida že testira

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V četrtek je na dolenjsko dirkališče Mobikrog Zdene Robida pripeljal svojega VW beetla, v katerem se že skriva novi 1,8 litrski motorček podkrepljen s turbinskim polnilnikom. Na mokri stezi se je posvečal predvsem nastavitvam nove…

V četrtek je na dolenjsko dirkališče Mobikrog Zdene Robida pripeljal svojega VW beetla, v katerem se že skriva novi 1,8 litrski motorček podkrepljen s turbinskim polnilnikom. Na mokri stezi se je posvečal predvsem nastavitvam nove elektronike. Za začetek je odprl turbino le na 1,0 bara, kar pa je dovolj za poslušanje prav prijetnega zvoka.

Že po nekaj krogih je Robida ves navdušen izkočil iz avtomobila in prehvalil novi motor, ki ga bo potrebno še nekaj časa postopoma nastavljati in odpirati turbino do približno 1,8 – 2,0 bara. Navdušen pa je bil tudi nad odlično lego avtomobila, saj se je ‘hrošč’ na mokri stezi in s precej zrabljenimi dežnimi pnevmatikami čvrsto držal steze. Napovedal je tudi obisk dirkališča Grobnik, kjer bo dokončo nastavil avtomobil za Melk.

Več na spta.info


Sorodne vsebine