Schumacher se ne bo vrnil

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Nedavno upokojeni zvezdnik formule 1 Michael Schumacher je odločno zatrdil, da ne razmišlja o vrnitvi na dirkaške steze, vsaj ne v bližnji prihodnosti. "V tem trenutku si ne predstavljam, da bi v rokah držal kakršenkoli…

Nedavno upokojeni zvezdnik formule 1 Michael Schumacher je odločno zatrdil, da ne razmišlja o vrnitvi na dirkaške steze, vsaj ne v bližnji prihodnosti. “V tem trenutku si ne predstavljam, da bi v rokah držal kakršenkoli volan, razen morda tistega v mojem kartu,” je v pogovoru za nemško televizijsko postajo ARD dejal sedemkratni svetovni prvak, ki je prejšnji teden na dirki v Braziliji končal bogato športno pot.

Schumacher se čudi, koliko ugibanj je sprožilo njegovo slovo od formule 1. “Prav smešno je. Še preden sem čelado zares obesil na klin, so se pojavile špekulacije, kje in kdaj bom nadaljeval dirkaško kariero. Kljub pojasnilom se ugibanja še vedno vztrajno pojavljajo,” je razmišljal Schumacher.

Zadnje kroge v Ferrarijevem dirkalniku je “Schumi” opravil v nedeljo na tradicionalnih Ferrarijevih dnevih v Monzi, ki jih ekipa iz Maranella za svoje navijače pripravi ob koncu sezone, nato pa se je pred več deset tisoč ljubitelji rdečih dirkalnikov uradno poslovil od vodstva ekipe, s katero je sodeloval v zadnjem desetletju: šefa Ferrarija Luce di Montezemola, vodje moštva Jeana Todta ter strokovnih tehničnih vodij Rossa Brawna in Roryja Byrnea.

Več na delo.si