Otvoritev

Aktualno, Zanimivosti

S 23. septembrom bo Slovenija dobila novi, ampak zares čisto novi kartodrom. Torej, to ne bo neka na pol narejena steza s slabim asfaltom, brez robnikov ter izletnih con, temveč eden lepših objektov v Sloveniji…

S 23. septembrom bo Slovenija dobila novi, ampak zares čisto novi kartodrom. Torej, to ne bo neka na pol narejena steza s slabim asfaltom, brez robnikov ter izletnih con, temveč eden lepših objektov v Sloveniji za sproščanje adrenalina tistih, ki so željni bencinskih hlapov. Raceland oziroma Park tehnične kulture se nahaja v Krškem v neposredni bližini naše jedrske elektrarne.

Svečana otvoritev dober kilometer dolge steze, kjer se bodo tekom prihodnje leta odvijale mini moto, super moto, pararelni reli kros, kolesarske, karting ter še in še dirke in ostale prireditve bo v soboto, 23. septembra s pričetkom ob deseti uri. Program prireditve bo sila pester. Pričel se bo povsem nedirkaškega značaja z nastopom kolesarjev, ki bodo na strokoven način preizkusili robnike ter velikost izletnih površin. Sledila bo godba na pihala Krško ter govor župana občine Krško gospoda Franca Bogoviča.

Ob predstavitvi proge se bodo nanjo zapeljali v kartih tudi VIP gostje, kot so ministri RS, župani posavskih občin in celo predsednika zveze Avto Šport 2005 ter AMZS-ja. Gume bosta kurila najboljša slovenska drifterja Luka Marko Grošelj ter Peter Cimerman ob pomoči še ostalih domačih in tujih drifterjev. Predstavil se bo tudi David Rotar s formulo 2000 ter dirkalnikom serije GP2. Da bo bera polna pa bosta prisotna še Nina Jerančič s svojim tekmovalnim challengejevim Ferrarijem F360 ter Aljoša Tušek s K1 Attackom, kateri je letos že po dirkališču Mobikrog peljal naše zveste bralce in bralke. Dan se bo zaključil s finalom državnega prvenstva v avtoakustiki ter avtostylingu.

In kdo je zaslužen za novo pridobljen kartodrom? V veliki večini Domen Staut ter njegov oče Tomo, ki sta realizirala svojo vizijo ter izgradila teh devet levih in sedem desnih zavojev, ki so za Slovenijo več kot pomembni in začetni temelj za končen razvoj avtomoto športa pri nas.

Več na raceland.si


Sorodne vsebine