Tretja izmena za Roomsterja

Aktualno

Škoda bo v svoji tovarni v mestu Kvasiny 22. novembra letos uvedla še tretjo delovno izmeno pri proizvodnji novega roomsterja. Vzrok je seveda preprost, povpraševanje po novem četrtem češkem modelu je večje od trenutne proizvodnje….

Škoda bo v svoji tovarni v mestu Kvasiny 22. novembra letos uvedla še tretjo delovno izmeno pri proizvodnji novega roomsterja. Vzrok je seveda preprost, povpraševanje po novem četrtem češkem modelu je večje od trenutne proizvodnje. Pri Škodi tako načrtujejo, da bodo do konca leta izdelali več kot 20 tisoč vozil roomster.

Martin Jahn, član uprave družbe Škoda Auto, ki je odgovoren za področje kadrov, je v zvezi s tem dejal: “Že prvi odzivi tako strokovnjakov kot potencialnih kupcev po predstavitvi roomsterja na avtomobilskem salonu v Ženevi so bili zelo pozitivni. Z veseljem pa priznamo tudi, da je zanimanje za roomsterja po začetku serijske proizvodnje preseglo naša pričakovanja. Kombinacija modernega designa, inovativne zasnove notranjosti, odličnih voznih lastnosti in številnih domiselnih rešitev, ki je značilna za Škodina vozila, je dokazala, da smo ubrali pravo taktiko. Zdi se, da nam bo poleg tega roomster letos pomagal preseči zgodovinsko mejo – pol milijona izdelanih in prodanih vozil.

Serijska proizvodnja roomsterja je stekla konec marca letošnjega leta, junija pa se je na češkem trgu pričela prodaja. Roomster pa se prodaja že tudi v Nemčiji, na Slovaškem, v Franciji, Avstriji in Veliki Britaniji. Zaradi prioritete drugih večjih trgov lahko pričakujemo zamudo roomsterja na slovenski trg, obljubljen je sicer bil v že začetku septembra.


Sorodne vsebine