Prva zmaga Huffa

Avtomobilizem, Šport

Na češkem dirkališču v Brnu sta se končali trinajsta in štirinajsta dirka sezone WTCC. V prvi je slavil BMW-jev voznik Jorg Muller ter na drugi dirki je od začetka do cilja zmagal voznik Chevroleta Robert…

Na češkem dirkališču v Brnu sta se končali trinajsta in štirinajsta dirka sezone WTCC. V prvi je slavil BMW-jev voznik Jorg Muller ter na drugi dirki je od začetka do cilja zmagal voznik Chevroleta Robert Huff, ki si je s tem privozil svojo prvo zmago v tej seriji. Drugo dirko je zaznamovala zopet nesreča med Yvanom Mullerjem ter Alessandrom Zanardijem.

V prvi dirki si je Jorg Muller privozil drugo zmago v letošnji sezoni, ko je štartal iz drugega mesta za seatovim voznikom Gabrielom Tarquinijem ter ga prehitel v prvem zavoju. Na stopničke sta se uvrstila še Zanardi ter Yvan Muller. Tarquini po trku s svetovnim prvakom Priaulxom (BMW 320si) dirke ni zaključil. S seat leonom je presenetil voznik Tom Coronel, ki vozi za zasebno moštvo, še celo N.Technologijeve Alfe Romeo se niso uspele kosati z njim.

V drugi dirki sta s prvih dveh mest dirko pričela Chevroletova voznika Robert Huff ter Alan Menu. Slednji je v četrtem krogu trčil z Jorgom, ki si je zopet obetal stopničke in predčasno zaključil dirko. Poleg že omenjenega trka Zanardija ter Yvana Mullerja, ki je nato dirko zaključil kot tretji sta trčila še Rangoni ter Sharp, kar je privedlo do zakasnitve rezultatov. Kako se bodo odločili komisarji bomo zvedeli kmalu, vsekakor pa bodo pod drobnogled vzeli Yvana Mullerja ter Zanardija, ki se že prepogosto pošiljata iz steze. Robert Huff je po dirki dejal, da je bilo nerealno pričakovati zmago na današnji dirki, saj je na prvi štartal šele iz štiriindvajsetega mesta: “V prvi dirki, sem napredoval do osmega mesta. in dosegel prvi štartni položaj za drugo dirko. Vendar sem se zavedal, da me bo Andy (Priaulx, drugouvršeni) poskušal prehiteti. V prvih nekaj krogih sem si privozil dovolj prednosti in si zagotovil zmago.

Naslednji dirki sezone bosta 23. in 24. septembra na turškem dirkališču v Istanbulu, kjer voznike že čaka zloglasni osmi ovinek, kjer so lansko leto popuščale prve desne pnevmatike… to se še kako zavedajo pri Alfi Romeo. Na prvo mesto v točkovanju se je sicer povzpel Andy Priaulx, na drugo je zdrsnil Thompson (Seat) in na tretjem ostaja mladi Alfin voznik Farfus Jr.


Sorodne vsebine