Tečaj več kot uspešen

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Minulo sredo, ko je AK Lamko organiziral že tretji letošnji tečaj dirkanja na dolenjskem dirkališču Mobikrog, čigar idejni oče je Drago Božič. Po dopoldanskem deževju je posijalo sonce šele v popoldanskem času, ko so mali…

Minulo sredo, ko je AK Lamko organiziral že tretji letošnji tečaj dirkanja na dolenjskem dirkališču Mobikrog, čigar idejni oče je Drago Božič. Po dopoldanskem deževju je posijalo sonce šele v popoldanskem času, ko so mali tekmovalni seicenti zahrumeli ter se zapeljali po progi. Med vozniki sta bila tudi nekdanji smučarski as Rene Mlekuž ter lepotica iz prvega resničnostnega šova Bar Alma Brdžanovič.

Zaradi omenjenega dežja se je moral pričetek tečaja prestaviti za dve uri. Vendar so se že pred dvanajsto uro začeli zbirati tečajniki, snemalna ekipa TV Pike, novinarji ter nenazadnje organizator avto klub Lamko s svojimi vozniki ter avtomobili. Slednji so med teoretičnim delom tečaja, katerega je vodil Dare Dubarič preizkusili svoje dirkalnike. Med njimi je bil zagotovo najbolj nasmejan Zdene Robida, ker ga je po dirki v Cerkljah končno spet začel ubogati njegov VW Beetle.

Osem tečajnikov je pazljivo in zbrano poslušalo predavanje v katerem so se seznanili z idealno linijo, pravilnim in pravočasnim zaviranjem, prehitevalnimi manevri ter pomenom opozorilnih zastav ter tabel. Vsakdo pa je prejel tudi majico ter zgoščenko z vsemi potrebnimi podatki za kasnejšo ponovitev. Sledile so priprave na prvi krog voženj. Kot vedno doslej so najprej inštruktorji; Janez Milavec, Nace Ponikvar, Domen Jerančič in Zdene Robida pokazali tečajnikom na sovozniškem sedežu idealno linijo ter točke zaviranja. Po petih krogih je sledila zamenjava in prvič so dobili priložnost tečajniki, da se izkažejo iz kakšnega testa so. Že po prvih nekaj krogih je vodja tečaja Dare Dubarič pohvalil Reneja Mlekuža: “Vidi se mu, da je že prej smučal. Ima hitrost v sebi in nima nikakršnih težav z vožnjo skozi zavoje.” Dobro se je odrezala tudi Alma, ki ima vozniški izpit komaj tri mesece. Vožnje je komentirala: “Danes imam priložnost dobiti malo več izkušenj pri hitrejši vožnji. Avto klub Lamko je pripravil odličen tečaj in ga priporočam vsem, k jih zanima avto-moto šport.”

Medtem, ko se je prva skupina podila po progi se je druga preizkušala v pospeševanju, parkiranju (tudi vzratnem) ter slalomu z novim Peugeotom 207, katerega je posodila avtohiša Modri Lev. Po prvih vožnjah je sledilo kosilo ter nato še enkrat vožnje po progi. Celotno dogajanje je spremljala snemalna ekipa TV Pike, ki bo v mesecu septembru predvajala reklamni spot za tečaj dirkanja ter prispevke v štirih oddajah o avtomobilizmu ABCD. Prva bo na sporedu že to nedeljo, 03. septembra ob 21.00 uri.

Glede na to, da povpraševanje po tečaju spoznavanja dirk z dnevi narašča vam toplo svetujemo, da se prijavite čimprej. Več informacij na elektronskem naslovu [email protected] ali po telefonu Drago (041 627 604) oziroma Dare (041 681 606).

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine