Juhej, vozili ga bomo

Aktualno, Novosti

General Motors je danes objavil veselo novico, da se bo konec leta 2008 pričela proizvodnja Chevroleta Camara. Kot konceptno vozilo je bil Camaro predstavljen na letošnjem avtosalonu NALAS v Detroitu, kjer je bil seveda največja…

General Motors je danes objavil veselo novico, da se bo konec leta 2008 pričela proizvodnja Chevroleta Camara. Kot konceptno vozilo je bil Camaro predstavljen na letošnjem avtosalonu NALAS v Detroitu, kjer je bil seveda največja atrakcija. “Muscle cars” so sicer bili popularni le onkraj Atlantika, vendar pri Chevrolet Europe ocenjujejo evropski tržni potencial in seveda željo po uvozu v Evropo.

Ta veliki ameriški težki avtomobil je bil velika ikona v Združenih državah Amerike. Izdelali so ga v 4,8 milijonov ponovitvah v letih 1967 in 2002. Na svetu pa obstaja čez tisoč klubov ljubiteljev tovrstnih avtomobilov. Sedaj bomo lahko vozili njegovega dostojnega naslednika. Motor, ki ga bo poganjal bo seveda izredno velike prostornine, kar je navsezadnje tudi bistvo teh avtomobilov… kakorkoli že, v prodaji ga lahko pričakujemo v prvem četrtletju 2009.


Sorodne vsebine