Mobikrog, II. dejanje

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Še slab mesec nas loči od druge dirke na domačih tleh odprtega državnega prvenstva SPTA ter centralno evropske cone, ki bo na sporedu 22. in 23. julija na dolenjskem dirkališču Mobikrog. Priprave na dirko so…

Še slab mesec nas loči od druge dirke na domačih tleh odprtega državnega prvenstva SPTA ter centralno evropske cone, ki bo na sporedu 22. in 23. julija na dolenjskem dirkališču Mobikrog. Priprave na dirko so v polnem teku, prijav je vse več!. Med prvimi je prijavo oddal zmagovalec prve dirke CEZ na Mobikrogu Vaclav Nimč z nepremagljivim Mercedesom CLK serije DTM. Ker se gre za točke CEZ lahko upravičeno pričakujemo prihod še močnejših dirkalnikov, ki bodo poskušali Čehu odvzeti čimveč točk.

Zagotovo bomo zopet priča razburljivemu boju za zmago med Porscheji, BMW-ji ter dirkalniki nemške serije DTM. V slovenskem prvenstvu pričakujemo nadaljevanje boja med našim Zdenkom Robido (VW Beetle) ter Avstrijcem Martinom Jakuboiwcsem (Honda Civic Type R). Slednji je pokazal, da je izredno hiter, a ima težave s svojo Hondo. K slovenski obrambi pa sta se pridružila Andrej Grm (Alfa Romeo 156 GTA) in Matej Grudnik (Renault Clio RS). V diviziji II. je Aleš Bužga (Renault Megane) dobil konkurenco dveh Alf 156, ki sta v rokah Gregorja Slavca in Marka Salana. V diviziji Seicentov bo moral Luka Bravec dokazati ali je imel do sedaj le srečo ali je preprosto dober, saj sta Samo Čede in Sebastijan Rupnik lačna zmag. V boj se bo poskušal vmešati tudi Luka Koprivšek ter mogoče še kakšen junak.

Pridružil pa se bo še atraktivni avstrijski SUZUKI Cup, ki z identičnimi avtomobili vedno poskrbi za razburljive dirke. Isti konec tedna bo med treningi ter dirkami na Mobikrogu potekal tudi Drift Show, katerega se bodo udeležili znani drifterji. Poskrbljeno bo tudi za gledalce, saj bodo organizatorji omogočili TAXI vožnje z dirkalnimi vozili; Peugeot 206 SNP ter Fiat Seicenti.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine