BMW pokazal zobe

Avtomobilizem, Šport

Najboljše štartno izhodišče pred današnjima dirkama so si izborili oziroma priborili vozniki Seata, vendar je BMW pokazal pravo moč na obeh dirkah. V prvi dirki je slavil Dirk Muller pred Jorgom, medtem ko je druga…

Najboljše štartno izhodišče pred današnjima dirkama so si izborili oziroma priborili vozniki Seata, vendar je BMW pokazal pravo moč na obeh dirkah. V prvi dirki je slavil Dirk Muller pred Jorgom, medtem ko je druga zmaga pripadla svetovnemu prvaku Andyu Priaulxu. Seatovi vozniki so s težavo dohajali tempo bavarcev, Alfini vozniki pa so se borili predvsem z vozniki zasebnih moštev.

Prva dirka

Najboljši štart je upravil zagotovo Dirk Muller, ki je s šestega mesta v nekaj sekundah in prvem ovinku prišel na drugo mesto, tik za Jorgom Mullerjem. Prednost pogona na zadnji par koles je bila tu pri štartu odločilnega pomena. Medtem, ko so Seati s težavo dohajali nemce so se vozniki Alfa Romeo soočali z drugimi težavami, če bi tekli po progi bi bili zagotovo hitrejši, mogoče ne prvi a na stopničah 100%. Dirko sta sicer končala le Augusto Farfus na enaindvajsetem ter Gianni Morbidelli mesto boljši uvrstitvi. Chevroleti so bili povprečni, med njimi najboljši Robert Huff na devetem mestu.

Druga dirka

Že v prvem krogu je odstopil zmagovalec prve dirke Dirk Muller, medtem ko je od štarta do cilja vodil Andy Priaulx. V začetku sta mu sledila James Thompson ter Jordi Gene s Seatom, katera je tekom dirke prehitel hitri a lahki Jorg Muller. Najboljši Chevrolet se je na koncu dirke znašel na osmem mestu Nicola Larini.

Magny Cours torej še naprej ostaja zmagovito polje BMW-jev. Naslednja dirka bo 21. maja v Veliki Britaniji na dirkališču Silverstone.

Točkovanje

-Vozniki

1 Andy Priaulx (GBR) 21
2 Yvan Muller (FRA) 18
3 Jörg Müller (GER) 16
4 Gabriele Tarquini (ITA) 16
5 Dirk Müller (GER) 15

-Ekipe

1 BMW 54
2 SEAT 48
3 Alfa Romeo 28
4 Chevrolet 26