Fiat in Nissan pod lupo

Aktualno

Ni lepšega početja, kot vzeti v roke nekaj v kar je bilo vloženega veliko truda in to uničiti. Nato pa kritizirati kakovost produkta. Nekako takole si lahko razlagamo početje NCAP-a, ki dela sive lase inženirjem…

Ni lepšega početja, kot vzeti v roke nekaj v kar je bilo vloženega veliko truda in to uničiti. Nato pa kritizirati kakovost produkta. Nekako takole si lahko razlagamo početje NCAP-a, ki dela sive lase inženirjem po celem svetu v zvezi z varnostjo avtomobilov. V javnost so poslali rezultate testov Nissana Pathfinderja ter Fiat Ideje.

Dobri dve toni težak Nissan Pathfinder se je na testu odrezal solidno, sicer ni prejel željenih pet zvezdic, temveč vsega skupaj štiri. Kot vsak drugi terenec tudi Pathfinder nima rad pešcev, saj je dosegel le 50 odstotkov (18) vseh možnih točk pri varovanju pešcev pri trku. Varovanje otrok je bolj uspešno, zopet po zaslugi sistema Isofix ter dodatne upore za otroke. Test z otroki je tako prestal 65 odstotno uspešno.

Kompaktna Fiat Idea se je slabše odrezala, že zaradi slabše serijske opremljenosti vozila. Na preskusnih trčenjih je sicer prejela štiri zvezdice, vendar je čelni trk bil le 56 odstotno uspešen. Odbijači so prav tako tudi pretrdi za pešče, kjer je prejela eno zvezdico od možnih štiri. Pri varovanju otrok je zopet izgubljala točke zaradi slabe osnovne opremljenosti, saj nima serijsko vgrajenega sistema Isofix (2 zvezdici od petih).