Za babe lovit

Aktualno, Novosti

Življenje je težko. Še težje je razumeti ženske in njihovo razmišljanje. Nekaj v zvezi z njimi je jasno, raje se usedejo v novi BMW serije 3 kot pa v čisto novi model Dacie Logan z…

Življenje je težko. Še težje je razumeti ženske in njihovo razmišljanje. Nekaj v zvezi z njimi je jasno, raje se usedejo v novi BMW serije 3 kot pa v čisto novi model Dacie Logan z vso opremo. Seveda, se avtomobila ne moreta primerjati med seboj, vendar se tudi ženske ne morejo med seboj. BMW bo na trg kmalu poslal novega kupeja, ki je po novem elagantnejši ter bolj gentlemenski, torej po okusu večina žensk.

Karoserija je povsem nekaj novega. Težko je najti skupno točko novega kupeja z limuzinsko ali karavansko različico. Novi BMW-jev kupe ni več izrazito športen temveč deluje precej zadržano, kot približno novodobni Volvovi kupeji. Na prednji maski seveda ostajajo značilne ledvičke ter v nadaljevanju čez dolgi pokrov motorja ob strani široki boki, kjer se bohotijo sedemnajst palčna športna lita platišča. Vizualno deluje, da je precej dolg in tudi je. Zadnji žarometi, ki svetijo s pomočjo diod spominjajo na serijo 7.

V notranjost je prostora za štiri osebe, kot je že v navadi se zadaj sedi precej slabše kot spredaj. Srednja armaturna plošča ima vse gumbe na točno določenem mestu (nemška natančnost), vendar le ti delujejo dolgočasno ter precej monotono.

Motorna ponudba bo sledeča: 330d (231KM), 325i (218KM) ter 330i (272KM). V motorni ponudbi pa ne moremo mimo vrstnega šestvaljnika podkrepljenega z dvema turbinskima polnilnikoma. S prostornino 3,0 litrov iz sebe iztisne 300 konjskih moči (224 kW) ter kar 400 Nm navora, ki je na razpolago med 1.400 ter 5.000 vrtljaji na minuto. Od 0 do 100 km/h pospeši v 5,3 sekundah. Najvišja hitrost pa je po dogovoru z nemškimi proizvajalci avtomobilov električno omejena na 250 km/h. Serijsko bodo motorji opremljeni s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, po želji pa bo mogoče kupeja peljati tudi brez ročnega prestavljanja s šeststopenjskim avtomatikom. Po vse bolj popularnih pogonih na vsa štiri kolesa odgovarjajo tudi pri BMW-ju, saj bodo novega kupeja ponudili tudi s štirikolesnim pogonom “X-drive”.


Sorodne vsebine