BMW-jeva steza

Avtomobilizem, Šport

Drugi krog svetovnega prvenstva turnih avtomobilov se nadaljuje v Franciji na dirkališču Magny Cours. Sezono so najbolje začeli pri Seatu, medtem ko je bila Alfa Romeo prepričljiva v Monzi le z mladim Augusto Farfusem. Zadnja…

Drugi krog svetovnega prvenstva turnih avtomobilov se nadaljuje v Franciji na dirkališču Magny Cours. Sezono so najbolje začeli pri Seatu, medtem ko je bila Alfa Romeo prepričljiva v Monzi le z mladim Augusto Farfusem. Zadnja leta pa je bil v Franciji najbolj uspešen BMW.

Slednji so si pred dnevi tudi privoščili dvodnevno testiranje na madžarskem dirkališču Hungaroring, kjer so robniki precej podobni tistim v Magny Coursu. Novi 320si bo po pričakovanju prav tako konkurenčen ta vikend kot vsa leta stari 320i.

Od leta 2003 je francosko dirkališče povsem nemško, saj so na njej slavili le z BMW-ji Jorg Muller, Dirk Muller ter Andy Priaulx. Ostali vozniki že verjamejo, da je za njih dirkališče zakleto.

“Rad imam Magny-Cours, čeprav ne znam ravno razložiti zakaj,” razlaga BMW Team Germany voznik Jörg Müller. “Lansko leto, sem celoten vikend vozil brez dodatne teže, zato je bila dvojna zmaga toliko lažja. Res je ekstremno zanimivo voziti na tej stezi. Najpomembnejše je dobro priti čez šikane,” pri tem dodaja.“Za ta namen potrebuješ šasijo, ki ti omogoča hitro vožnjo čez robnike. Medsebojno sodelovanje med vzmetenjem, amortizerji in stabilizatorji mora delovati gladko.”

Kvalifikacije se pričnejo v sobodo nekaj minut čez tretjo uro ter obe dirki bosta na sporedu v nedeljo, prva ob 15.10 ter druga ob 16.15.

Moštva

1 SEAT 26
2 Alfa Romeo 22
3 BMW 18
4 Chevrolet 12

Vozniki

1 Yvan Muller (FRA) 16
2 Augusto Farfus Jr (BRA) 11
3 Andy Priaulx (GBR) 10
4 Gabriele Tarquini (ITA) 7
5 James Thompson (GBR) 6
5 Alain Menu (SUI) 6