Obširna prenova

Aktualno, Novosti

Pri Mercedesu so se spravili nad modelom E, ki predstavlja klasiko v svojem razredu. Na zunaj nič novega, znotraj mnogo. Sicer sedma generacija bo svojo pot nadaljevala z desetimi motorji v ponudbi ter bogatejšo serijsko…

Pri Mercedesu so se spravili nad modelom E, ki predstavlja klasiko v svojem razredu. Na zunaj nič novega, znotraj mnogo. Sicer sedma generacija bo svojo pot nadaljevala z desetimi motorji v ponudbi ter bogatejšo serijsko opremo. “Pre-safe” sistem, ki predvidi nesrečo sedaj že serijski!

Pod naslovom “Obširna prenova” ne sodi zunanjost E-ja, ki ostaja skoraj nespremenjena. Sprednji žarometi in odbijač naj bi bili sedaj bolj dinamičnega izgleda. V notranjosti je najbolj opazen novi štirikraki volanski obroč. Prenovljena pa je tudi komandna plošča klimatske naprave. Materiali so kakovostnejši. Prenova velja za limuzinsko kot tudi za karavansko različico.

Od desetih pogonskih agregatov, kolikor jih je v ponudbi je bilo šest posodobljenih in izboljšanih. Jeseni 2006 bo na ameriški trg zapeljal novi E320 Bluetec. V Evropi ga bomo videli šele leta 2008. Najbolj zanimiv motor je seveda 6,2 litrski AMG-jev motor, ki proizvede 514 konjskih moči (378 kW) in 630 Nm navora. To je zagotovo najmočnejši motor v razredu E doslej, saj do 100 km/h pospeši v 4,5 sekundah, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.


Sorodne vsebine