To ni za frajerje

Aktualno, Novosti

Oznaka GTC postaja vse bolj popularna, sedaj jo uporablja tudi že Bentley. Continental GTC je najhitrejši kabriolet na svetu z dovolj prostora za štiri potnike. Ljubitelji odkritih Ferrarijev in Lamborghinijev preskočite, prosim, tale članek. Tu…

Oznaka GTC postaja vse bolj popularna, sedaj jo uporablja tudi že Bentley. Continental GTC je najhitrejši kabriolet na svetu z dovolj prostora za štiri potnike. Ljubitelji odkritih Ferrarijev in Lamborghinijev preskočite, prosim, tale članek. Tu ni prostora za frajerje, temveč le za prave gentelmane.

Streha ni kovinska, kot bi pričakovali pri takšnem modelu, temveč je platnena.Slednja se pospravi v prtljažni prostor, ki je še vedno dovolj prostoren po zaslugi prirejenega zračnega vzmetenja. 235 litrov prostega prostora v prtljažniku pomeni, da bosta notri našli več kot dovolj prostora dve odrasli čivavi.

V notranjosti je še vedno dovolj prostora za štiri potnike. Prednja sedeža sta rahlo oskubljena, s čimer so zagotovili dovolj prostora za noge zadaj sedečih potnikov. Malo avtomobilov se bo prodalo z le osnovno serijsko opremo, zato so pri Bentleyu pripravili dolg spisek dodatne opreme, ki bo zagotovil, da bo vsak Continental GTC prišel iz tovarne kot unikaten izdelek.

Motor je 6,0 litrski W12 s 552 konjskimi močmi (412 kW). Kljub obilni teži 2,5 tone pospešuje odločno do 100 km/h v le 4,8 sekundah. Najvišja hitrost znaša zavidljivih 312 km/h.

Na neizprosen trg ga bodo poslali konec tega leta. Predvidena cena bo okoli 50 milijonov tolarjev oziroma 206.000 evrov. Konkurenca trepeta?