Postani zmagovalec!

Avtomobilizem, Šport

Češki pokal, v katerem se tekmuje z BMW-ji serije 1 bo najverjetneje letos popestril tudi naše domače krožne dirke. Organizator pokala Bervid Prodrive je pokazal zanimanje za gostovanje na slovenskih dirkah. Prvenstvo sicer sestavlja 30…

Češki pokal, v katerem se tekmuje z BMW-ji serije 1 bo najverjetneje letos popestril tudi naše domače krožne dirke. Organizator pokala Bervid Prodrive je pokazal zanimanje za gostovanje na slovenskih dirkah.

Prvenstvo sicer sestavlja 30 dirkalnikov BMW 130i. V prvenstvu je dovolj prostora tudi  za slovenske dirkače, ki bi se želeli dokazovati v mednarodni konkurenci, namreč BMW 1 Challenge bo prihodnje leto dobil naziv evropskega prvenstva.

Pokalni BMW serije 1 za prvenstvo ni dodatno izboljšan oziroma predelan. Na osnovi serijskega BMW-ja 130i je vgrajena varnostna kletka ter spremenjeni so določeni tehnični deli, ki sicer serijski ne bi zdržali napornih dirk. Vsi motorji so zapečatini, komisarji na vsaki dirki preverjajo ali avtomobil še vedno ustreza tehničnemu pravilniku.

Pokal je trenutno razpisan za naslednja tri leta. Že naslednje leto bo BMW 1 Challenge prestopil na nivo evropskega prvenstva, kar se bo močno poznalo v konkurenci. Trenutno je večina voznikov iz Češke, vendar organizator prvenstva omogoča najem dirkalnikov tudi za posamezne dirke.

Več o prvenstvu BMW 1 Challenge najdete na straneh Avtokluba Lamko.

Avtoklub Lamko