Renault je postavil nova merila v razredu dvolitrskih dizelskih motorjev

Aktualno

Močan, prilagodljiv, tih, gospodaren in spoštljiv do okolja. Renaultov novinec, pogonski agregat 2,0 dCi, je postavil nova merila za dizelske motorje. Z največjo močjo 110 kW (150 KM) je na voljo v novem Méganu in…

Močan, prilagodljiv, tih, gospodaren in spoštljiv do okolja. Renaultov novinec, pogonski agregat 2,0 dCi, je postavil nova merila za dizelske motorje.

Z največjo močjo 110 kW (150 KM) je na voljo v novem Méganu in novi Laguni, z največjo močjo 127 kW (175 KM) in filtrom za trdne delce v izpušnem sistemu pa bo marca na voljo v novi Laguni. Štirivaljnik z delovno prostornino 1.995 kubičnih centimetrov, ki je plod skupnega razvoja Renaulta in Nissana (M9R), se postavlja z največjo učinkovitostjo v razredu in seveda z močjo.

Za bencinski motor značilen užitek v vožnji združuje z dizelsko majhno porabo goriva. Skupaj z novim šeststopenjskim ročnim menjalnikom (PK4) predstavlja svojevrsten koncentrat dizelskih tehnologij za doseganje meril evro 4 in najbolj izpopolnjene notranje aerodinamike motorja. Slednje omogoča njegovim piezo-električnim injektorjem goriva delovanje v optimalnih razmerah. Z različnimi rešitvami za dušitev hrupa in tresljajev je poskrbljeno za izjemno raven potovalnega udobja. Veriga za pogon odmične gredi prav tako prispeva k zmanjšanju hrupnosti in hkrati povečuje zanesljivost delovanja ter podaljšuje obdobja med predpisanimi obiski servisne delavnice.

Renault Slovenija


Sorodne vsebine