Vroče postaja

Aktualno, Novosti

Italijani so z novimi modeli AR 159, Fiat Grande Punto in Croma začeli mleti vse po vrsti. Vsekakor se pričenja v italijanskem avtomobilizmu nova doba, ki jo bosta podkrepila še dva nova modela Alfa Romeo…

Italijani so z novimi modeli AR 159, Fiat Grande Punto in Croma začeli mleti vse po vrsti. Vsekakor se pričenja v italijanskem avtomobilizmu nova doba, ki jo bosta podkrepila še dva nova modela Alfa Romeo 159 Sportwagon in Spider. Oba bosta predstavljena na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi (2. – 12. marec 2006)

159 Sportwagon

Upam si napovedati, kaj si bo kupil priznani slovenski avtomobilski oblikovalec Robert Lešnik, ki trenutno vozi Alfo Romeo 156 SW. Če mu okus ostaja isti, potem še vedno ne bo sedel za svojega Passata, temveč si bo kupil novo 159 SW. O obliki je škoda izgubljati besed. Osnovo povzema po limuzinski izvedbi. Streha se proti zadku isto kot pri predhodnici počasi spušča, kar naredi karavana športnega. Zadnji odbijač je potegnjen kvišku, kjer sta nameščeni tudi dve izpušni cevi.

159 Sportwagon bo na voljo s tremi dizelskimi in tremi bencinskimi motorji, kateri so že znani iz limuzinske izvedenke. “Bencinarji” so naslednji: 1,9l (160 KM), 2,2l (185 KM) in 3,2 litrski šestavljnik z 260 konjskimi močmi in štirikolesnim pogonom Q4. “Dizlaši se začnejo z 1,9 litra, kjer zmore ena izvedba 120 KM in druga 150 KM, močnejši 2,4 litra velik motor zmore 200 KM. Serijsko so vsi motorji opremljeni skupaj z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, kdor je pa len, si bo lahko omislil avtomatski menjalnik Selespeed s šestimi stopnjami.

Spider

Spider prihaja na svet z odličnimi predpostavkami. Brera, na kateri osnovi je Spider narejen je dobila pred kratkim novo nagrado. Naziv “Best coupe” so ji nadeli pri naših južnih sosedih. Oblikovno je Spider precej podoben Breri, le da ko vi to želite nima strehe.

Na izbirko so italijani za začetek ponudili dva motorja, in sicer prvega z 2,2 litra velikim motorjem, ki zmore 185 konjskih moči ter že znani 3,2 litra velik motor z 260 konjskimi močmi, ki je seveda gnan na vsa štiri kolesa. Ljubitelji “poceni” vožnje bodo morali na dizelske motorje še malo počakati.

Da se pri italijanih začenja novo obdobje dokazujejo tudi finančna poročila, ki kažejo, da so zabeležili že prve dobićke po večletnih zaporednih izgubah.