Novi Williams FW28

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Pri Williamsu so razgrnili svojo "raketo F1" in kljub popolni spremembi dobaviteljev motorja, gum in celo menjave dirkačev optimistično napovedujejo, da želijo biti na koncu sezone med prvimi tremi moštvi. Precej se zanašajo tudi na…

Pri Williamsu so razgrnili svojo “raketo F1” in kljub popolni spremembi dobaviteljev motorja, gum in celo menjave dirkačev optimistično napovedujejo, da želijo biti na koncu sezone med prvimi tremi moštvi. Precej se zanašajo tudi na novi Cosworthov osemvaljnik, ki že zmore 20.000 vrtljajev na minuto. Pridružil se jim je prvak serije GP2 Nico Rosberg, čigar oče je bil svetovni prvak v formuli ena leta 1982 z Williams Fordom.

Prvi voznik ekipe ostaja Mark Webber, kljub slabi predstavi v lanski sezoni, ko ga je popolnoma zasenčil Nick Heidfeld. Drugi voznik kot je bilo že omenjeno v uvodu je Nico Rosberg. Prvi indijec v formuli ena je našel novega delodajalca po Jordanu. Narain Karthikeyan bo pomagal nabirati testne kilometre že dolgoletnemu vozniku Williamsa avstrijcu Alexu Wurzu.

Cosworthovemu osemvaljniku prostornine 2,4 llitra bodo pomagale moč prenašati na asfalt Bridgestonenove pnevmatike. Razvili pa so tudi povsem novi sedemstopenjski menjalnik, ki prestavlja z izredno hitrostjo ob skorajšnji neprikinitvi delovanja moči motorja. Podobni menjalnik je v lanski sezoni uporabljala ekipa BAR Honda in ga je že FIA odobrila kot “menjalnik po pravilih”.