Coronel z novim Leonom

Avtomobilizem, Šport

Tom Coronel bo letošnjo sezono FIA WTCC odpeljal s povsem novim Seatom Leonom v razredu Yokohama Independents Trophy. Zadal si je preprosto zastavljeni in jasni cilj – zmagati. Prav mu bo prišel tudi denarni sklad,…

Tom Coronel bo letošnjo sezono FIA WTCC odpeljal s povsem novim Seatom Leonom v razredu Yokohama Independents Trophy. Zadal si je preprosto zastavljeni in jasni cilj – zmagati. Prav mu bo prišel tudi denarni sklad, ki ga obljubljajo organizatorji prvim osmim na posamezni dirki v višini 35.000,00 evrov.

Nizozemca bo pri napadu na prestol podpiral SEAT Holland team. Tom Coronel pri tem modruje: “Kot dirkač želiš vedno tekmovati na najvišjem nivoju in po mojem mnenju je WTCC najvišji nivo turnih vozil. Pred dvema letoma sem zmagal Independents Trophy, ko je bilo prvenstvo še evropsko. Sedaj je tukaj svetovno prvenstvo za zmagati. Lansko leto smo bili blizu, toda gospodična Sreča ni bila z menoj v zadnjih nekaj dirkah. Stvari sedaj izgledajo dobro.

V letošnji sezoni bo vsak dirkaški konec tedna v Independent Trophy med prvih osem razdeljenih 35.000,00 evrov. Največ, 12.000,00 evrov bo dobil zmagovalec vikenda, ki bo v dveh dirkah zbral največ točk. Točke se delijo po istem postopku, kot pri tovarniških moštvih.


Sorodne vsebine