Četrta genaracija popolnosti

Aktualno, Novosti

Lexus je na avtomobilskem salonu v Detriotu, razkril popolnoma prenovljen model 2007 LS 460 in prvi model v zgodovini podjetja, z dolgo medosno razdaljo, LS460L. »Lexus LS 460 je zasnovan, da širi definicijo prestižne razkošne…

Lexus je na avtomobilskem salonu v Detriotu, razkril popolnoma prenovljen model 2007 LS 460 in prvi model v zgodovini podjetja, z dolgo medosno razdaljo, LS460L.

»Lexus LS 460 je zasnovan, da širi definicijo prestižne razkošne limuzine polne velikosti.«, je izjavil Jim Press, predsednik in izvršilni direktor oddelka Toyota Motor Sales.  »Nov LS predstavlja izdelek naprednega proizvodnega procesa, razvitega posebno za to vozilo, ki ponuja izredne ravni natančnosti, uglajenosti, preciznosti in mojstrskega dela. Če upoštevamo priznano vrhunsko kakovost naših izdelkov v zadnjih 17 letih, je ta izjava resnično drzna.«, je dodal.

Sedemnajst let po svoji prvi predstavitvi v Detroitu, združuje novo zasnovan LS nove ravni zmogljivosti, uglajenosti, moderne oblike in prestižnih izboljšav.

»V naslednjih mesecih, ko se bomo pripravili na lansiranje izjemno pričakovane limuzine, bomo zagotovili več podrobnosti o novemu Lexusu LS 460,« je izjavil gospod Press. »Če vam je všeč videz novega modela LS, vas bodo podrobnejše informacije o njegovih naprednih varnostih in inovativnih tehnologijah, še dodatno navdušile«, je dodal. 

Po načrtih se bo prodaja modela 2007 Lexus LS 460 pričela začetek jeseni 2006.

Nepozaben zvok osemvaljnika
LS bo poganjal popolnoma nov, izjemno napreden 4,6-litrski motor V8, ki bo ustvarjal približno 380 konjskih moči in 500 Nm navora. Z osem stopenjskim samodejnim menjalnikom – svetovno novostjo – potrebuje Lexus LS 460, za pospešek od 0 do 60 milj na uro, manj kot 5,5 sekund. Kljub tem nivojem zmogljivosti, bo nov LS dosegal impresivno kombinirano mestno/avtocestno porabo goriva, ki bo po oceni znašala okoli 25 milj na galono. Lexus pričakuje tudi oceno ULEV II  (Ultra-Low Emissions Vehicle – vozilo z izjemno nizko količino emisij).

Izjemna vozna zmogljivost
Nov LS je zgrajen na visoko razviti platformi, ki ohranja prefinjeno ravnovesje med udobjem pri vožnji in odzivnostjo. Novo zasnovan sistem vzmetenja z večimi vezmi vključuje popolnoma nov elektronski servo volan z variabilnim prestavnim razmerjem in naslednjo generacijo sistema za integrirano upravljanje vozne dinamike vozila VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management).

VDIM je popolnoma nov sistem, ki združuje in uporablja nov elektronsko voden zavorni sistem ECB (Electronically Controlled Brake system), krmilni sistem z variabilnim prestavnim razmerjem VGRS (Variable Gear Ratio Steering), elektronski servo volan EPS (Electric Power Steering), sistem za uravnavanje stabilnosti vozila VSC (Vehicle Stability Control), ABS, sistem za pomoč pri zaviranju BA (Brake Assist), sistem za elektronsko porazdelitev zavorne moči EBD (Electronic Brake force Distribution) in nadzor navora motorja s pomočjo električno krmiljenega plina.

Z nadzorom različnih senzorjev zazna sistem nevarnost zanašanja oz. drsenja vozila in pomaga popraviti situacijo s kombinacijo zavor, plina in krmiljenja. Posredovanje sistema je vozniku praktično transparentno. Sistem zbira podatke z več virov in jih obdeluje prej in hitreje, v primerjavi s prejšnjim sistemom, kar omogoča novemu sistemu VDIM, da je manj vsiljiv a vendar  izjemno učinkovit.

Prva limuzina z dolgo medosno razdaljo
S skoraj 203 palci, ponuja model LS 460L, z dolgo medosno razdaljo, še višji nivo udobja in priročnih rešitev ter paleto najnaprednejših tehnologij, ki je bila kdajkoli na voljo v serijskem avtomobilu. Potniški prostor LS 460L, namenjen štirim potnikom, namesti potnika na zadnjih sedežih v okolje, ki, s svojo razkošno opremo, spominja prej na privatno reaktivno letalo.

Razkošje: Ponovno opredeljeno s strani Lexusa
Inteligentna tehnologija in emotivno provokativna zasnova, se jasno kažeta v prekrasno urejenem potniškem prostoru. Detajli razkošja in udobja, vključujejo tudi ogrevan volanski obroč in sedeže, v enem izmed štirih tonov pol-anilinskega usnja, ki je barvno usklajeno z enim izmed treh vzorcev lesene dekoracije.

Potniki, na zadnjih sedežih se lahko sprostijo in uživajo v sedežih z električnimi nasloni za hrbet in noge, ki se ponašajo celo z masažno funkcijo. Nov LS ponuja tudi senzorje za nadzor telesne toplote, ki pomaga vzdrževati popolno temperaturo, ki ustreza vsem potnikom. Zložljiva mizica, ki je barvno usklajena z leseno dekoracijo, omogoča zadnjim potnikom, prostoren delovni prostor.  LS se ponaša tudi z devet palčnim zaslonom, nameščenim v strop in popolnoma prenovljenim avdio sistemom Mark Levinson®, z 19 zvočniki, ki ponuja pristno doživetje kino dvorane. Dodatne razkošne priročne možnosti vključujejo tudi električno zapiranje zadnjih in prtljažnih vrat.

Nova Lexusova oblikovna smer
V zadnjih dveh letih, je Lexus gradil na novi oblikovni filozofiji imenovani »L-finesse«. Ta nov oblikovalski jezik, počiva na prirojenemu nasprotju med enostavnostjo in eleganco – in lepoto doseganja ravnovesja med njima. Enostavnost v obliki in funkciji, izraža obliko, ki je urejena in brez nepomembnih elementov. Eleganca Lexusa, tako znotraj kot zunaj, se izogiba pretiravanju in daje prednost zmernemu razkošju, ki je zanimivo, subtilno, neopazno in rahlo presenetljivo.

To novo oblikovno smer je Lexus uporabil tudi pri zavoju športnih limuzin 2006 GS in serije IS. Nov LS odpelje vizualno filozofijo L-finesse na še višji nivo in razkriva družinsko podobnost novih Lexusovih limuzin, ki izraža eleganco, uglajenost in močno emotivno privlačnost.

Toyota Adria