Max Biaggi v formuli 1

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Max Biaggi je kljub štirim naslovom svetovnega prvaka v letošnji sezoni dobil nogo pri Hondi, nezanimiv pa je bil tudi za ostale delodajalce. Tako se je italijanski dirkač prejšnji teden odločil za umik v superbike,…

Max Biaggi je kljub štirim naslovom svetovnega prvaka v letošnji sezoni dobil nogo pri Hondi, nezanimiv pa je bil tudi za ostale delodajalce. Tako se je italijanski dirkač prejšnji teden odločil za umik v superbike, hkrati pa še oznanil da bo izdal knjigo. V njej bo razkril vse umazane podrobnosti iz zakulisja japonskega proizvajalca Honde in se maščeval vsem, ki so mu vsa leta metali polena pod noge.

A očitno prestop v superbike ni bil edini načrt za prihodnost, saj se prav danes 34 – letni Rimljan preizkuša v dirkalniku formule 1. Že včeraj so v svetu avtomotošporta kapljale novice, da Biaggiju izdelujejo sedež za današnje testiranje pri ekipi formule 1 Midland. Bivša ekipa Jordan je danes novico tudi potrdila, Max Biaggi pa se v Silverstonu vozi z njihovim lanskim dirkalnikom. Maximilliano, ki mu štirikolesniki niso tuji, je vsa leta nastopal tudi na državnih prvenstvih v kartingu v Italiji. Predvsem se je družil z Nemcem Michaelom Schumacherjem, ki sta v kartingu nastopala in testirala za ekipo Tony kart iz katere prihaja tudi dirkač Toyote Jarno Trulli. Sicer pa je Biaggi pred sedmimi leti že preizkušal Ferrarijev dirkalnik.

Vprašanje je, če se Biaggi zdaj spogleduje s formulo 1, a pri Midlandu zaenkrat trdijo, da bodo testiranja opravili na željo dirkača, pogovorov o morebitni vlogi testnega dirkača pa še ni bilo. Ob tem se seveda ne branijo medijske pozornosti, ki so jo v zadnjem letu deležni pri Ferrariju ob govoricah in namigovanjih, da bo za ekipo iz Maranella dirkal Valentino Rossi. Tudi ‘Doktor’ se bo v naslednjih mesecih spet podil po stezi v Fioranu, a resnice o resnejših namerah Rossija za prestop v karavano formule 1 zaenkrat ni.

Več na Delo.si