Prvi kilometri

Avtomobilizem, Šport, WRC

Pri Citroënu so že opravili prve testne kilometre s konceptom dirkalnika C4 WRC, s katerim bo francoska znamka leta 2007 naskakovala sanjski povratek v svetovno reli prvenstvo.   Prve testne kilometre je razumljivo opravil svetovni prvak Sebastien Loeb ,…

Pri Citroënu so že opravili prve testne kilometre s konceptom dirkalnika C4 WRC, s katerim bo francoska znamka leta 2007 naskakovala sanjski povratek v svetovno reli prvenstvo. 

Prve testne kilometre je razumljivo opravil svetovni prvak Sebastien Loeb, ki bo na novo orožje iz francoskega arzenala čakal še celotno sezono 2006. Loeb in sovoznik Daniel Elena se bosta v prihodnji sezoni posvetila razvoju novega dirkalnika, pri razvoju dirkalnika pa bo sodeloval tudi citroënov testni voznik Philippe Bugalski.

“Vse od relija po Kataloniji in oznanitvi Citroënovega povratka v sezoni 2007, se celotno moštvo veseli razvoja C4 WRC,” je povedal športni šef Guy Frequelin.

“Že po nekaj kilometrih sem se popolnoma ujel z dirkalnikom. V težavnih razmerah so se spremembe na dirkalniku odlično obnesle. Lahko rečem le, da smo na pravi poti, saj je že osnova zelo dobra,” je prve vtise strnil SuperSeb.