Naslov Cliu III.

Aktualno

Renault Clio tretje generacije je osvojil titolo "Car of the year 2006". Oseminpedeset sodnikov iz dvaindvajsetih različnih evropskih držav je dodelilo Cliu 256 točk ter s tem pet točk prednosti pred drugouvrščenim VW Passatom. Tretje…

Renault Clio tretje generacije je osvojil titolo “Car of the year 2006”. Oseminpedeset sodnikov iz dvaindvajsetih različnih evropskih držav je dodelilo Cliu 256 točk ter s tem pet točk prednosti pred drugouvrščenim VW Passatom. Tretje mesto je osvojila Alfa Romeo 159. Glasoval je tudi en in edini Slovenec Tomaž Porekar.

Že leta 1991 je nakazal prvi Clio, da bo to uspešen model, kajti osvojil je lovoriko “Car of the year 1991”. Novi Clio tretje generacije uspeh ponavlja, predvsem po zaslugi varnosti, dobrih voznih lastnostih ter kakovostne izdelave, v kar smo se prepričali tudi že pri avto.over.net -u, ko smo ga v mesecu oktobru testirali.

Pa vendar je rahlo čudno vse skupaj, da tako majhen avtomobil prehiti večje limuzine, kot je VW Passat (251 točk), Alfro Romeo (212 točk) in bavarca BMW-ja serije 3 z 203 osvojenimi točkami. Mazda 5 (pet!) je ironično osvojila peto (5!) mesto. Trojček Citroen C1, Toyota Aygo ter Peugeot 1007 je osvojil le 187 točk in tako pristal na predzadnjem mestu. Toyota Yaris z najmanj osvojenimi točkami (143) nadaljuje rek:”Važno je sodelovati, ne zmagovati”.

Za lovoriko se je potegovalo 28 novih avtomobilov, v finale se je uspelo prebiti le sedmerici. Renault si je tako prislužil že šesto lovoriko po modelih 16, 9, Clio, Megane Senic in Meganu II.