Croma, Yaris 5 zvezdic

Aktualno

Pri Euro NCAPu so poslali v javnost rezultate testiranj nove Fiat Crome, Toyote Yaris ter Daihatsuja Siriona. Prva dva avtomobila sta dosegla pet zvezdic, medtem ko je Sirion prejel štiri zvezdice. Fiat je objavil, da…

Pri Euro NCAPu so poslali v javnost rezultate testiranj nove Fiat Crome, Toyote Yaris ter Daihatsuja Siriona. Prva dva avtomobila sta dosegla pet zvezdic, medtem ko je Sirion prejel štiri zvezdice.

Fiat je objavil, da je že prejel več kot dvaindvajset tisoč naročil nove Crome in to večinoma boljše oziroma močnejše različice, vsekakor pa bo k uspešni prodaji pripomoglo tudi dejstvo da je poleg Grande Punta ter enoprostorca Ulysseja prejel pet zvezdic v družini. Čelni trk novemu upu Fiata ni delal večjih težav, saj ga je opravil odlično (92%). Croma se je slabše odrezala le pri varovanju pešcev, otroci so v avtomobilu varni! Skupno je dosegla 34 točk.

Toyota Yaris se je prav tako odlično odrezala na testu s petimi zvezdicami, varovanje peščev celo z dvema zvezdicema. Čelni trk je opravila z 95%, kar je bolje od Crome, vendar moramo razumeti, da sta avtomobila v različnih razredih. Bočni trk je prestla z 99%. Medtem pa je Daihatsu Sirion dosegel štiri zvezdice, kar pa tudi ni tako slabo za japonsko znamko, ki pri nas šele dobiva na veljavi.