David Coulthard v Ljubljani

Aktualno, Zanimivosti

Ne zgodi se prav pogosto, da Slovenijo obiščejo dirkači formule 1. Na sončni strani Alp smo jih sicer gostili že kar nekaj, nazadnje nas je v svojih najboljših dirkaških letih obiskal Finec Mika Häkkinen, takratni…

Ne zgodi se prav pogosto, da Slovenijo obiščejo dirkači formule 1. Na sončni strani Alp smo jih sicer gostili že kar nekaj, nazadnje nas je v svojih najboljših dirkaških letih obiskal Finec Mika Häkkinen, takratni moštveni kolega Davida Coultharda. Le nekaj let kasneje pa nas je danes prvič obiskal tudi Škot.
 
Letošnja sezona formule 1 se je končala pred dobrim tednom dni, a vsi vozniki zaradi sponzorskih obveznosti še niso prišli do svojega doma. Eden takih je tudi škotski dirkač, ki se je danes ustavil v Ljubljani in predstavil prestižno blagovno znamko Hugo Boss.
 
Nekaj minut si je od sezone utrujeni dirkač vzel tudi za nas in najprej smo ga seveda povprašali o Sloveniji. ”Priznati moram, da si nisem znal predstavljati, kam točno potujemo. Sicer sem že slišal veliko lepih stvari o vas in nato ugotovil, da ste pravzaprav na dosegu roke. Kot bi mignil, sem se iz Salzburga pripeljal v Ljubljano,” je povedal simpatični Škot.

Vidno utrujen, saj ima sponzorske obveznosti še od kitajske dirke v Šanghaju. Nismo mogli mimo sezone, ki je bila za avstrijsko moštvo Red Bull premierna. David Coulthard je začel pri Williamsu, kjer je vozil dve sezoni, nato pa kar devet let služboval pri McLaren Mercedesu. Čeprav je v svoji karieri dosegel 13 zmag, naslova svetovnega prvaka nikoli ni osvojil. Davidu so mediji zato tudi večkrat očitali, da je imel vedno konkurenčen dirkalnik, a so ga ekipni kolegi vedno zasenčili. ”Enostavno se nisem dobro počutil v moštvu. Nisem bil stoodstotno samozavesten in splet okoliščin je bil tak, da sta Mika Häkkinen in Kimi Räikkonen s svojo konstantnostjo sezone vedno bolje končala.” 

Mnogi so mu zato pred letošnjo sezono predlagali naj že vendar volan spusti iz rok in se pri svojih 34. letih posveti še čemu drugemu. ”Res je, da so me mnogi že odpisali. Prišel je Red Bull in končno sem v cirkusu formule 1 dobil vlogo, ki mi je pisana na kožo. Prišel sem z določenim ciljem in ta je, da bom s svojimi izkušnjami pomagal temu moštvu do vrha,”  je še optimistično dodal.
 
David Coulthard se bo zvečer pozabaval še v znanem ljubljanskem lokalu, naslednjega dne pa se bo končno odpravil proti domu v Monako.

Več na Delo.si