Duncan Huisman za BMW

Avtomobilizem, Šport

Kot smo že pisali bo na zadnjih dveh dirkah letošnje sezone WTCC na Kitajskem za Alfa Romeo Racing peljal tamkajšni lokalni matador Andre Couto, očitno pa so se ustrašili pri BMW-ju ter tako našli in…

Kot smo že pisali bo na zadnjih dveh dirkah letošnje sezone WTCC na Kitajskem za Alfa Romeo Racing peljal tamkajšni lokalni matador Andre Couto, očitno pa so se ustrašili pri BMW-ju ter tako našli in napovedali, da bo na zadnjih dveh dirkah za BMW Team Holland peljal Duncan Huisman.

33-letni Nizozemec Duncan Huisman, ki trenutno vozi za Nizozemski Porsche Cup je svojo bogato kariero odvozil v nizozemskem prvenstvu turnih avtomobilov, kjer je bil leta 1997 in 2000 prvak. V bivši ETCC (Europe Touring Car Championship) je leta 2001 v razredu Super Production končal sezono na odličnem drugem mestu. V Macau je že zmagoval z BMW-ji, tako mu izkušenj ne primankuje na tej stezi, saj je zmagal Macau Guia Race kar trikrat (leta 2001, 2002 in 2003). Letos je zmagal na prestižni ter eni najnapornejših dirk na svetu na 24 ur Nurburgringa v Nemčiji skupaj z Priaulxom, Borisom Saidom ter Pedrom Lamyem. Dirkali so z BMW-jem M3 GTR.

Za Andrea Couta in Duncana Huismana je pomemben predvsem podatek oziroma dejstvo, da bosta dirki začela brez dodatnih uteži. Njuna glavna naloga bo pomagati osvojiti konstruktorski naslov, kot tudi vozniški. Dvajsetega novembra bomo videli, kdo je opravil boljšo nalogo. Odprto je še vse!