2,9% povečanje dobička

Aktualno

Renault sporoča, da je od začetka letošnjega leta ter do konca meseca septembra povečal dobiček za 2,9% na 30,866 milijonov evrov. V enakem časovnem obdobju lansko leto ga je povečal za 3,1% na 29,45 milijonov…

Renault sporoča, da je od začetka letošnjega leta ter do konca meseca septembra povečal dobiček za 2,9% na 30,866 milijonov evrov. V enakem časovnem obdobju lansko leto ga je povečal za 3,1% na 29,45 milijonov evrov.

Avtomobilski oddelek je navedel razloge za uspeh predvsem v odličnem razmerju med ceno ter avtomobili. Na mednarodnih trgih pa so uspeli tudi po zaslugi raznovrstnih modelih, ki jih ponujajo potrošnikom. K uspehu je primogel tudi program Logan, saj se novi model pod blagovno znamko Dacia dobro prodaja. Renault Samsung Motors je prispeval delček z uspešno uvedenema modeloma SM5 ter SM7 v prodajo ter splavitev novega modela SM3.

Prodaja osebnih vozil in tovornjakov v zahodni Evropi je celo padla, v nasprotnem primeru pa se je na ostalih trgih povečala in tu so rezultati.