Postaja dolgočasno

Avtomobilizem, Šport, WRC

Pritoževanja, da je Formula 1 s prevlado Schumacherja s Ferrarijem v zadnjih letih postala dolgočasna ter da je z zmago Renaulta postala zanimiva so neutemeljena. Kaj bi potem dejali za WRC, ki odkritosrčno povedano s…

Pritoževanja, da je Formula 1 s prevlado Schumacherja s Ferrarijem v zadnjih letih postala dolgočasna ter da je z zmago Renaulta postala zanimiva so neutemeljena. Kaj bi potem dejali za WRC, ki odkritosrčno povedano s prevlado Loeba s Citroenom postaja tudi dolgočasno, vendar ta drugo leto odhaja. Mimogrede, Loeb je slavil na domačih tleh z najhitrejšimi časi v prav vseh hitrostnih preizkušnjah.

Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastian Loeb s Citroenom ni zaspal pa če tudi je že osvojil naslov svetovnega prvaka. To je njegova že deveta zmaga od odpeljanih 14 relijev (še dve preizkušnji do konca prvenstva). Drugi je bil Toni Gardemeister s Fordom ter tretji osmoljenec letošnje sezone Petter Solberg s Subarujem.

Nepremagljiv 31-letni Francoz je tako podrl še nekaj novih rekordov. Prvemu je ospelo najhitreje odpeljati vse hitrostne preizkušnje na enem reliju. Njegova deveta zmaga v sezoni pa je tudi novi mejnik v zmagah v eni sezoni. S skupnimi 19 zmagami v svoji karieri ima lepe možnosti prehiteti Carlosa Sainza s 26 zmagami, sicer pa bo letos skoraj zagotovo prehitel Didierja Auorirja, ki ima v žepu 20 zmag.


Resda Loeb podira rekorde, vendar tudi to s časoma postane dolgočasno, zato bo bolje si ogledati dvoboj za drugo mesto med vozniki med Norvežanom Pettrom Solbergom in Fincem Marcusom Gronholmom, oba imasta namreč 71 točk, možnosti za uspeh pa sta le še dve.