Ford podpisal z Gronholmom

Avtomobilizem, Šport, WRC

Novica, da je Gronholm podpisal dveletno pogodbo s Fordom ni presenetljiva. Po odhodu Citroena in Peugeota bo ostalo veliko dobrih posadk na cesti. Prva dirka Marcusa Gronholma ter njegovega sovoznika Tima Rautiainena bo reli po…

Novica, da je Gronholm podpisal dveletno pogodbo s Fordom ni presenetljiva. Po odhodu Citroena in Peugeota bo ostalo veliko dobrih posadk na cesti. Prva dirka Marcusa Gronholma ter njegovega sovoznika Tima Rautiainena bo reli po Monte Carlu naslednje leto.

Gronholm velja za enega boljših reli voznikov, kljub  temu da ga zadnja leta spremljajo težave, prevsem z njegovim Peugeotom. Marcus je debitiral v reliju davnega leta 1989 ter od takrat štartal na 115 relijih. Z osemnajstimi zmagami v karieri je postal dvakrat svetovni prvak (2000 in 2002), obakrat z Peugeotom 206 WRC. Celotno kariero na najvišjem nivoju relija ga spremlja tudi njegov sovoznik Timo Rautiainen.

Po besedah direktorja Ford  TeamRS Jost Capita so pri Fordu veseli nove pridobitve. Verjame, da bo novi paket s Fordom Focusom RS WRC ter Marcusom izredno kvaliteten.


Sorodne vsebine