Boj za prvaka še povsem odprt

Avtomobilizem, Šport

Če je že v Formuli 1 prvak odločen, to še ne pomeni, da je konec dirkaške sezone za to leto. V novem prvenstvu WTCC (World touring car championship) so še vsi zelo na trnih. Težave…

Če je že v Formuli 1 prvak odločen, to še ne pomeni, da je konec dirkaške sezone za to leto. V novem prvenstvu WTCC (World touring car championship) so še vsi zelo na trnih. Težave s spancem imajo predvsem Andy Priaulx, Dirk Muller in Fabrizio Giovanardi. Čakata jih še zadnji dve rundi; Španija in Kitajska.

V novem prvenstvu, ki je nastalo iz ETCC prednjačijo predvsem BMWji ter Alfe. Med najboljša mesta se je letos uspelo prebiti tudi Seatu, medtem ko Chevrolet, Ford, Peugeot in Honda še tipajo teren.


Zadnji dve srečanji bosta pomembni za oba naslova in tega se zavedajo vsi glavni akterji. Med vozniki si uspeha želi predvsem Fabrizio Giovanardi, ki s 70 točkami zaostaja za Dirkom Mullerjem (73) in Anddyem Priaukxom (74) ter je najvišje uvrščen Alfin voznik. Na dirko v Španiji bo imel izmed trojice največ možnosti za uspeh Dirk, ki s seboj nosi 5 kg manj dodatne teže, kot njegova konkurenta.

Med proizvajalci avtomobilov se dajeta zopet le BMW in Alfa Romeo, ki lahko s 15 točkami zaostanka še vedno obrne prvenstvo v svoj prid. Na petem mestu je le s 8 točkami Ford, ki napoveduje za Španijo borbo za višja mesta, saj je predvsem v Valenciji največ testiral svojega Focusa. Takšnih možnosti ima več Seat, ki ima v prvenstvu še starega Toleda in novega Leona.

Ne preostane nam nič drugega, kot da si v nedeljo malo pred tretjo uro pripravimo osvežilno pivo, se vržemo na trosed,  vklopimo televizijski sprejemnik in si v miru pogledamo 17. in 18. krog v Španiji.