Osveženi polo se na ogled postavi

Aktualno, Novosti

Pri Volkswagnu so pohiteli z objavo slik prenovljenega pola tik pred svetovno premiero v začetku aprila v Leipzigu. Največje spremembe so vidne na sprednjem in zadnjem delu, na voljo bo nekaj novih barvnih odtenkov, kupci…

Pri Volkswagnu so pohiteli z objavo slik prenovljenega pola tik pred svetovno premiero v začetku aprila v Leipzigu. Največje spremembe so vidne na sprednjem in zadnjem delu, na voljo bo nekaj novih barvnih odtenkov, kupci pa bodo lahko izbirali tudi med novimi motorji.

Tako kot prihajajočega passata bo tudi pola krasila nova koncernska maska motorja, ki se globoko zajeda v odbijač in tvori stiliziran V znak. Prav tako zanimive so trapezoidne sprednje luči s polkrožnim spodnjim delom, novi polo bo tudi za 19 mm daljši (3.916 mm), medtem ko širina in višina ostajata nespremenjeni. Zadnje luči prav tako kot pri passatu in golfu plus izražata nove oblikovne smernice znamke Volkswagen. Spremembe v notranjosti so omejene na nove tkanine, videz merilnikov in obliko volanskega obroča. Polo ostaja avtomobil z izjemno široko paleto motorjev, kupci bodo lahko izbirali med petimi bencinskimi motorji z močjo od 55 do 100 KM in štirimi TDI motorji z razponom od 70 do 130 KM. Dosedanjega 1.9-litrskega SDI s 64 KM je zamenjal novi 1.4-litrski TDI s 70 KM, vsi dizelski motorji pa izpolnjujejo okoljevarstvene standarde Euro4. Osveženi polo bo v prodajne salone zapeljal predvidoma konec aprila.