Hibridni GS450H premierno v New Yorku

Aktualno

Tako pri Toyoti kot pri Lexusu očitno res veliko stavijo na hibridna vozila. Tokrat se prestižna hčerinska znamka na avtomobilskem salonu v New Yorku predstavlja z modelom višjega razreda GS 450h, ki je prvi serijski…

Tako pri Toyoti kot pri Lexusu očitno res veliko stavijo na hibridna vozila. Tokrat se prestižna hčerinska znamka na avtomobilskem salonu v New Yorku predstavlja z modelom višjega razreda GS 450h, ki je prvi serijski hibridni avtomobil s spredaj nameščenim motorjem in zadnjim pogonom.

Za hibridnega GS450h so pri Lexusu razvili popolnoma nov pogonski sklop, ki ga sestavljata 3.5-litrski V6 bencinski motor in zmogljivi elektromotor, oba pa kot že rečeno poganjata zadnji kolesni par. Skupna moč se lahko meri s tisto pri 4.5-litrskih osemvaljnikih ali drugače, lexus GS 450h do hitrosti sto km/h pospeši v manj kot šestih sekundah. Še bolj kot sama moč je navdušujoč navor v srednjem območju vrtljajev, ki ga ponuja elektromotor. Ob tem naj bi se poraba goriva gibala na ravni motorja z le dvema litroma gibne prostornine, skromne pa so tudi emisije izpušnih plinov. Prestižnega GS450h na cestah ne bomo videli pred letom 2006, najprej je seveda na vrsti hibridni SUV RX400h.