Hidriini inovatorji

Aktualno

Na Mostu na Soči so bila v sredo, 15. Junija 2011, v okviru programa 16. srečanja gospodarstvenikov Primorske s predstavniki Vlade RS podeljena priznanja najboljšim inovatorjem severnoprimorske regije za leto 2010. Šest od dvanajstih podeljenih…

Na Mostu na Soči so bila v sredo, 15. Junija 2011, v okviru programa 16. srečanja gospodarstvenikov Primorske s predstavniki Vlade RS podeljena priznanja najboljšim inovatorjem severnoprimorske regije za leto 2010.

 
742594EC-607A-11E0-91F2-383E65B94067Šest od dvanajstih podeljenih priznanj, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije – območna zbornica za severno Primorsko, so prejeli inovatorji iz Hidrie.
 
Iztok Skočir, Igor Dolenc in Aleš Bizjak iz Hidria Inštituta za avtomobilsko industrijo so prejeli zlato priznanje za razvoj grelnika nafte z integriranim senzorjem temperature in nivoja vode. Zlato priznanje so prejeli tudi inovatorji Hidria Inštituta klima dr. Simon Strgar, dr. Erik Pavlovič, Igor Kutleša in Matej Milavec za razvoj strabag HDLS – elementa za visokotlačno prezračevanje stavb. 
 
Poleg zlatih so Hidriini inovatorji osvojili tri srebrna priznanja. Prvo je bilo podeljeno Marku Hladniku iz Hidrie Rotomatika, avtorju inovativnega pridrževalnega in izmetalnega podpornega sistema za izdelavo paketov lamel z “interlocking” tehnologijo. Srebrno priznanje za hladilni sistem e-stroja z uravnoteženim odvzemom toplote sta prejela tudi Vlado Schweiger in Jure Laharnar, prav tako iz Hidrie Rotomatika. Tretje srebrno priznanje pa je šlo v roke Davorinu Rejcu  iz Hidrie AET za napravo za krivljenje uporov grelnikov zraka.
 
Bronasto priznanje severnoprimorske Gospodarske zbornice za inovacijo leta 2010 so prejeli Tomaž Dremelj, Blaž Šuligoj in Jože Čadonič iz Hidrie IMP klima za kompaktno klimatsko napravo Roomair.
 
Pred podelitvijo priznanj inovatorjem je v dopoldanskem delu srečanja gospodarstvenikov na Mostu na Soči potekal gospodarski forum, na katerem sta sodelovala tudi predsednik poslovodnega odbora Hidrie mag. Iztok Seljak ter podpredsednik poslovodnega odbora Hidrie in predsednik upravnega odbora GZS Območne zbornice za severno Primorsko Miloš Šturm.