Fiat 500 je dosegel najvišjo oceno

Aktualno

V raziskavi »zadovoljstva lastnikov vozil«, ki so jo opravili v podjetju J. D. Power and Associates – priznani agenciji, ki že od leta 2002 izvaja tržne raziskave z namenom ugotavljanja zadovoljstva nemških avtomobilistov z njihovimi vozili in blagovnimi…

V raziskavi »zadovoljstva lastnikov vozil«, ki so jo opravili v podjetju J. D. Power and Associates – priznani agenciji, ki že od leta 2002 izvaja tržne raziskave z namenom ugotavljanja zadovoljstva nemških avtomobilistov z njihovimi vozili in blagovnimi znamkami – se je Fiat 500 uvrstil na sam vrh. Podelitev prestižnih nagrad je potekala na sedežu družbe Axel Springer v Berlinu.

 
D9DB96EE-925A-11E0-A86F-C16465B94067V kategoriji majhnih avtomobilov je Fiat 500 s skupno oceno 81,8 % osvojil prvo mesto v razvrstitvi, kjer so po tradiciji najvišja mesta zasedali nemški in japonski modeli. 
 
V raziskavi, ki vsakoletno poteka po vsem svetu, ocenjujejo stopnjo zadovoljstva kupcev na podlagi 67 lastnosti, razdeljenih v štiri različne kategorije, od katerih ima vsaka posebno težo. Privlačnost (zmogljivost, oblikovanje, udobje, uporabnost) prispeva 37 odstotkov skupne ocene, kakovost in zanesljivost sta vredni 26 odstotkov, obratovalni stroški (gorivo, zavarovanja, popravila in vzdrževanje) znesejo 22 odstotkov, zadovoljstvo s pooblaščenim zastopnikom pa 20 odstotkov celotne ocene.
 
V Nemčiji je bila raziskava »zadovoljstva lastnikov vozil« podprta s 17.158 spletnimi anketami in je zajemala avtomobiliste, ki so lastniki avtomobila že vsaj dve leti in v povprečju na leto prevozijo 38.700 kilometrov. V anketi so v poštev prišli le modeli, ki spadajo v eno od 9 kategorij – od majhnih avtomobilov do športnih terenskih vozil (SUV), utemeljena pa je bila na vsaj 50 vprašanjih.
 
Najzanimivejši izsledek tokratne izvedbe je bilo mnenje, ki so ga nemški kupci izrazili pri najpomembnejših kriterijih – privlačnosti glede zmogljivosti, potniške kabine in karoserije. Tu je Fiat 500 kar trikrat dobil najvišjo možno oceno. Fiatov mestni avtomobil izstopa tudi glede obratovalnih stroškov. Če povzamemo, s to nagrado Fiat 500, ki je prejel že številne nagrade za oblikovanje in tehnološke rešitve, potrjuje doseganje zastavljenih visokih kakovostnih standardov kot tudi zavezanost skupine Fiat nenehnemu izboljševanju storitev za uporabnike in učinkovitosti mreže pooblaščenih zastopnikov.
 
Odlično se je v raziskavi odrezala tudi Mazda, ki je prejela številna priznanja.