GM bo vložil 230 milijonov evrov

Aktualno

General Motors je oznanil, da bo vložil 230 milijonov evrov v nove zmogljivosti testiranja v Evropski avtomobilski razvojni center na sedežu Opla v Rüsselsheimu ter v centru za testiranje vozil v Dudenhofnu. Naložba bo opravljena v prihodnjih treh do štirih letih. Z odločitvijo je javnost seznanil le dva tedna po tem, ko je uprava GM […]

General Motors je oznanil, da bo vložil 230 milijonov evrov v nove zmogljivosti testiranja v Evropski avtomobilski razvojni center na sedežu Opla v Rüsselsheimu ter v centru za testiranje vozil v Dudenhofnu. Naložba bo opravljena v prihodnjih treh do štirih letih. Z odločitvijo je javnost seznanil le dva tedna po tem, ko je uprava GM obiskala svojo evropsko hčerinsko družbo in napovedala s trdnimi zagotovili, da bo od leta 2013 do leta 2016 v Opel vložila štiri milijarde evrov.

opel adamNapoved vlaganj je nova potrditev zaupanja GM v svojo evropsko blagovno znamko Opel. Ob tem si s to naložbo GM zagotavlja večjo celostno, globalno prilagodljivost na področju razvoja, s čemer bo v bodoče zagotovljen hitrejši in učinkovitejši razvoj, večja učinkovitost naložb in večje poenotenje globalnih orodij ter opreme. Naložba bo imela ključni pomen pri razvoju nove generacije Oplovih motorjev, ki bodo zagotovili najzahtevnejša evropska in globalna merila za sestavo izpušnih plinov. V okviru naložbe bodo zgrajeni nov bencinski servis, zvočni laboratorij in zgradba za analize varnosti.

»S to pomembno naložbo bomo zagotovili uspešno prihodnost našemu Evropskemu avtomobilskem razvojnem centru v naslednjih desetletjih,« pravi prvi mož Opla in predsednik GM Europe dr. Karl-Thomas Neumann. »V Rüsselsheimu bo potekal razvoj motorjev in menjalnikov za Evropo in ostali svet. Tako bomo v bodoče globalno odgovorni za razvoj motorjev,« je dodal dr. Neumann.

Novi dinamometer za motorje bo nadomestil dosedanjega in omogočil razvoj motorjev do leta 2020 in naprej. Še več, fleksibilne preizkuševalne celice bodo povečale učinkovitost razvoja in preizkušanja. Ta najsodobnejši laboratorij bo tesno povezan z razvojnima oddelkoma za motorje v Pontiacu in Torinu.

Del naložbe bo usmerjen v testni center v Dudenhofnu. Center bo pridobil nove zmogljivosti z novo mokro vozno površino in dinamometre za pomembna testiranja s ciljem doseganja posebej omejenih izpustov. Oprema bo omogočala globalno usklajenost postopkov testiranja in primerjavo pridobljenih podatkov. 

Na osnovi temeljnega dogovora, sklenjenega 28. marca, je delavski svet pred dnevi z upravnim odborom sklenil tudi dogovor o bolj fleksibilnih pogojih dela v Evropskem avtomobilskem razvojnem oddelku v Rüsselsheimu, v katerem deluje več kot 6000 visoko kvalificiranih strokovnjakov.

Naložbe v Oplov dizajn, inženiring vozil, razvoj pogonskih sklopov in človeške vire dokazujejo zaupanje GM v lokalne zmogljivosti in dolgoročno Oplovo uspešno poslovanje.

Z dodatnimi tehničnimi viri in izboljšavami bo Opel imel še naprej vidno vlogo  v dizajnu, inženiringu in izdelavi novih vozil ter pogonskih sklopov zase in za druge blagovne znamke pod okriljem GM. 

Naložba bo izvedena po tem, ko jo bo potrdil Oplov nadzorni svet.