Fordov program Driving Skills for Life

Zanimivosti

Ford je prejel izjemno pozitivne odzive od več kot 6100 udeležencev, starih od 18 do 24 let in iz posameznih držav v Evropi, ki so opravili praktično usposabljanje za vožnjo v sklopu nagrajenega programa Ford Driving Skills for Life (obvladovanje vožnje za življenje). Prometne nesreče so vodilni vzrok smrti Evropejcev v tej starostni skupini in […]

Ford je prejel izjemno pozitivne odzive od več kot 6100 udeležencev, starih od 18 do 24 let in iz posameznih držav v Evropi, ki so opravili praktično usposabljanje za vožnjo v sklopu nagrajenega programa Ford Driving Skills for Life (obvladovanje vožnje za življenje).

Prometne nesreče so vodilni vzrok smrti Evropejcev v tej starostni skupini in Fordovo usposabljanje v Evropi uvedeno proti koncu leta 2013 vključuje seznanjanje s tveganji zaradi motenj, kot sta na primer fotografiranje ‘selfijev’ za volanom in vožnja pod vplivom alkohola.

driving_skills_for_life_EU

Skoraj vsi, ki so se udeležili 133 srečanj programa Ford Driving Skills for Life v 27 centrih v osmih državah, Belgiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Romuniji, Rusiji, Španiji in Veliki Britaniji so po usposabljanju povedali, da se zaradi treninga počutijo bolj samozavestne in bi obisk programa priporočili tudi prijateljem.

Pri programu Driving Skills for Life se je Ford povezal z vodilnimi organizacijami za varnost v prometu, vključno z Association Prévention Routière v Franciji, Deutscher Verkehrssicherheitsrat v Nemčiji, ACI v Italiji, Road Safety Russia v Rusiji, Dirección General de Tràfico v Španiji ter Royal Society for the Prevention of Accidents in AA Driving School v Veliki Britaniji.

Usposabljanje je zasnovano tako, da se loteva nekaterih vodilnih dejavnikov pri nezgodah mladih voznikov, vključno s prepoznavanjem tveganja, upravljanjem vozila, obvladovanjem hitrosti/prostora in motnjami. Udeleženci spoznajo, kako se rešiti v primeru zdrsa, tehnike zaviranja v sili in kako povečati pregled nad cesto, da hitreje opazimo težave. Poskus manevriranja pri majhnih hitrostih v zaprtem okolju med uporabo mobilnega telefona pokaže, kako motnje vplivajo na voznikove sposobnosti.