Ford Focus Electric

Aktualno, Novosti

Družba Ford je ta teden pričela novo poglavje v svoji zgodovini proizvodnje vozil – v Saarlouisu v Nemčiji so začeli izdelovati povsem novega Focusa Electric, prvo električno vozilo, ki ga bo Ford izdeloval v Evropi. Focus Electric brez izpustov je prvi v paleti Fordovih elektrificiranih vozil in vozil z izjemno majhno porabo goriva, v Evropi […]

Focus Electric

Družba Ford je ta teden pričela novo poglavje v svoji zgodovini proizvodnje vozil – v Saarlouisu v Nemčiji so začeli izdelovati povsem novega Focusa Electric, prvo električno vozilo, ki ga bo Ford izdeloval v Evropi.

Focus Electric

Focus Electric brez izpustov je prvi v paleti Fordovih elektrificiranih vozil in vozil z izjemno majhno porabo goriva, v Evropi pa se mu bo naslednje leto pridružilo še priklopno hibridno električno vozilo (PHEV) C MAX Energi in kmalu za njim še povsem novi Mondeo Hybrid. Focus Electric, ki so ga s pobudo “En Ford” razvili kot globalno vozilo, je opremljen z naprednim električnim motorjem in litij-ionskim akumulatorjem, s katerima razvije moč 145 KM in doseže največjo hitrost 135 km/h. Od decembra 2011 ga izdelujejo v Severni Ameriki, Focusi Electric iz tovarne v Saarlouisu pa bodo evropskim kupcem na voljo od letošnjega julija.

Povsem novi Focus Electric je prvo povsem električno vozilo, ki ga bodo v Nemčiji izdelovali neposredno na liniji za serijsko proizvodnjo. Vsak Focus Electric je opremljen s povsem integriranim vgrajenim polnilnikom s 6,6 kW, ki z dve do triurnim polnjenjem z napajalnikom z 32 A. Maksimalno napolnjena baterija v tri do štiri ure napajanja zadošča za 162 km vožnje. Focus Electric je opremljen z novim vmesnikom, poimenovanim SmartGauge (pametni merilnik), ki izračunava in prikazuje doseg glede na preostanek energije, voznikov način vožnje, posege z zaviranjem in pospeševanjem ter uporabo dodatne opreme, kot sta klimatska naprava in zvočni sistem. Dovršeni pogonski sklop Focusa Electric z regenerativnim zaviranjem zajame do 95 odstotkov kinetične energije, ki bi bila med zaviranjem sicer izgubljena, inovativna funkcija Brake Coach (trener zaviranja) pa vzpodbuja postopno zaviranje, s katerim je možno akumulatorju povrniti več energije.