DHL gradi v Tokiju 67 milijonov evrov vreden sortirni center

Poslovno

DHL gradi na 15.000 m² velikem zemljišču pri Shin-kiba v Tokiju po naročilu izdelan sortirni center. 67 milijonov evrov vreden sortirni center DHL Express Tokio bo povečal hitrost obdelave pošiljk in sredi rastočih zahtev dvignil nivo storitvenih standardov. Nov objekt bo četrti sortirni center DHL Express v Tokiju. Nahaja se na istem strateškem območju kot […]

DHL gradi na 15.000 m² velikem zemljišču pri Shin-kiba v Tokiju po naročilu izdelan sortirni center. 67 milijonov evrov vreden sortirni center DHL Express Tokio bo povečal hitrost obdelave pošiljk in sredi rastočih zahtev dvignil nivo storitvenih standardov. Nov objekt bo četrti sortirni center DHL Express v Tokiju.

Nahaja se na istem strateškem območju kot DHL Tokio Distribucijski Center (TDC) (Shin-Kiba, Koto-ku). Novi sortirni center DHL Express Tokio je zlahka dostopen od mednarodnega letališča Narita in Haneda, kakor tudi poslovnih okrožij Tokija. Objekt se ponaša z 20,000 m² tlorisne površine, od katere je 15.000 m² namenjeno operacijam in bo podvojilo velikost TDC-ja, uporabnikom pa bodo ponudili hitrejše carinjenje ter povezane storitve skladiščenja. Poleg tega bo sortirni center vseboval tudi storitveni center, ki bo zagotavljal storitve prevzema ter dostave za uporabnike.

japan_gateway

Opremljen s popolnoma avtomatiziranim sistemom za sortiranje, ki bo zmanjšal čas obdelave pošiljk in zagotovil večjo učinkovitost, bo imel sortirni center DHL Express Tokio zmogljivost razvrščanja prenosnih pošiljk do 12.000 kosov na uro.

Kljub nihanju v japonskem zračnem prometu, na katerega so vplivale celotne ekonomske spremembe, vidi DHL trajnostno in stabilno rast v mednarodnem express segmentu. S trenutno zmogljivostjo pri TDC, ki bo predvidoma dosegel svoje meje v nekaj letih, je uvedba DHL-ovega novega sortirnega centra pravočasna in strateška naložba.