Nov Volvo XC90

Novosti

Meseci namigovanj so se končali po Volvovem razkritju povsem novega Volva XC90. V Sloveniji bo na voljo z začetno ceno od 56.400 €. Po treh letih dela, kot del investicijskega programa, vrednega 11 milijard ameriških dolarjev, oznanja novi XC90 začetek novega poglavja Volvove zgodbe, s smernicami dizajna prihodnosti, vključno z naborom novih tehnologij in novo […]

Meseci namigovanj so se končali po Volvovem razkritju povsem novega Volva XC90. V Sloveniji bo na voljo z začetno ceno od 56.400 €.

Po treh letih dela, kot del investicijskega programa, vrednega 11 milijard ameriških dolarjev, oznanja novi XC90 začetek novega poglavja Volvove zgodbe, s smernicami dizajna prihodnosti, vključno z naborom novih tehnologij in novo platformo SPA.

Volvo-Xc-90

Volvov nov obraz

S simboliziranjem tega zgodovinskega dne v Volvovi 87-letni zgodovini bo novi XC90 prvi avtomobil, ki bo nosil novi vidnejši znak podjetja, ki je elegantno umeščen na masko hladilnika. Skupaj z novimi dnevnimi lučmi v obliki črke T, imenovanimi “Thorovo kladivo”, predstavlja znak povsem nov, značilen in samozavesten obrat Volvove prihajajoče generacije avtomobilov.

Večji pokrov motorja XC90 z novo topografijo in poudarjene linije bočne strani ter ramen vozila, povezane z novimi zadnjimi lučmi v obliki tetovaže, predstavljajo pomemeben dizajnerski podpis, ki bo v prihodnje zrcaljen skozi celotno ponudbo vozil.

Prvijo, da je brez kompromisov

Njegova kombinacija razkošja, prostora, vsestranskosti, varčnosti in varnosti naj bi popeljala segment SUV v nove dimenzije, kot je že dosegel originalen XC90 leta 2002.

Platforma SPA nam je omogočila, da smo ustvarili prvi brezkompromisen SUV na svetu,” pojasni Peter Mertens, višji podpredsednik raziskav in razvoja pri Volvo Car Group.

Notranjost Volva XC90 je najrazkošnejša, kar jih je ustvaril Volvo. Nadzorna konzola z zaslonom na dotik, videza tabličnega računalnika, je ena izmed najbolj novih lastnosti povsem novega XC90 in ustvarja srce novega nadzornega sistema. Ta sistem je skoraj brez gumbov in predstavlja nov način upravljanja vozila in dostop do nabora internetnih izdelkov in storitev.

XC90-(4)

Najobširnejši standardni varnostni paket

Nov XC90 nudi najobširnejši in tehnološko sofisticiran standardni varnostni paket, ki je na voljo v avtomobilski industriji. Vključuje dve prvi varnostni tehnologiji na svetu: paket zaščite pred zdrsi s cestišča in samodejno zaviranje v križiščih.

V primeru zdrsa s cestišča povsem nov Volvo XC90 zazna, kaj se dogaja, varnostni pasovi na sprednjih sedežih pa se zategnejo, da ohranijo potnike na mestu. Za preprečevanje poškodb hrbtenice funkcionalnost absorbiranja energije med sedežem in okvirjem sedeža ublaži navpične sile, ki se lahko pojavijo, ko se vozilo sooči s težjim pristankom na teren.

XC90 je prvi avtomobil na svetu s tehnologijo, ki se ponaša s samodejnim zaviranjem, če voznik zavije pred prihajajoče vozilo. Gre za pogost scenarij v prometnih mestnih križiščih, kot tudi na avtocestah, kjer so omejitve hitrosti višje.

City Safety postaja krovno ime za vse Volvove funkcije samodejnega zaviranja, ki so del standardne opreme v povsem novem XC90. Pokriva tako vozila, kolesarje in pešce pred vozilom, podnevi in ponoči.