David Coulthard v Sloveniji

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Na osrednjem predavanju letošnje Microsoft NT Konference, ki med 21. in 24. majem poteka v Portorožu, smo imeli priložnost poslušati zvezdnika Formule 1 Davida Coultharda in Marka Gallagherja, motivatorja v Formuli 1.

Na osrednjem predavanju letošnje Microsoft NT Konference, ki med 21. in 24. majem poteka v Portorožu, smo imeli priložnost poslušati zvezdnika Formule 1 Davida Coultharda in Marka Gallagherja, poslovnega motivatorja z več desetletnimi izkušnjami s profesionalnih moštev Formule 1.
 

David Coulthard je v Formuli 1 nastopal 15 sezon in dosegel 13 zmag. Zadnje tri sezone je nastopal za moštvo Red Bull Racing-Renault in dirkaško kariero v Formuli 1 zaključil leta 2008.

466A4556-A567-11E1-93EB-DA0166B94067Govorca sta poudarila povezanost med človekom, tehnologijo in športom – najnaprednejša tehnologija je namreč s svojimi analizami in simulacijami ključen zaveznik v Formuli 1. Mark Gallagher je na predavanju izpostavil še Renaultovo odličnost v Formuli 1, saj so njihovi motorji v samem vrhu tega zahtevnega tekmovanja. To dokazuje tudi prvo mesto Sebastiana Vettla v skupnem seštevku posameznikov in hkrati vodilno mesto ekipe Red Bull Racing-Renault.
 
Coulthard je povedal, da je bilo sodelovanje z moštvom Red Bull Renault zanj enostavneje kot z drugimi ekipami. Zagotovo so k temu pripomogli vrhunsko dovršeni Renaultovi motorji in profesionalnost tehnične ekipe.
 
Natančno in vztrajno delo v najzahtevnejšem moto-športu se Renaultu obrestuje tudi pri najbolj zmogljivih serijskih avtomobilih, ki jih razvija Renault Sport Technologies. Renaultovi modeli RS so namreč po vsem svetu med ljubitelji športnih vozil prepoznavni kot dostopni, a še vedno brezkompromisno športni avtomobili. Te druži ena sama, izredno močna lastnost – zmogljivost.