Novosti 2012 znamke Sea-Doo

Aktualno, Novosti

V začetku meseca maja je slovenski predstavnik Ski&Sea za športne navdušence na vodi v Črni Gori predstavil nove modele kanadskega proizvajalca Sea-Doo. Slovensko podjetje je skupaj s tamkajšnjim lokalnim predstavnikom podjetjem Prokom…

V začetku meseca maja je slovenski predstavnik Ski&Sea za športne navdušence na vodi v Črni Gori predstavil nove modele priljubljenega kanadskega proizvajalca Sea-Doo.

 
Slovensko podjetje je skupaj s tamkajšnjim lokalnim predstavnikom podjetjem Prokom iz Podgorice najprej uradno otvorilo BRP RENTAL CENTER WATERSPORTS of PORTO MONTENEGRO, kjer bodo ponujali za najem praktično večino svojih vodnih plovil ter predvsem skuterjev, ki so razdeljeni v razrede Luxury Performance, Performance, Recreation in Sport.
 
Hkrati je bil na novinarski konferenci predstavljen sistem OTOTRAK, ki je varnostna GPS tehnologija za nadzorovanje plovil v rental centru. S tem sistemom je omogočeno, da se vodne skuterje lahko nadzira z obale s pomočjo iPada ali iPhonea. V kolikor se dva skuterja približata na razdaljo majšo od 15 metrov se jima samodejno zniža hitrost na minimum. Sistem tudi omeji hitrost v marini, kot tudi po potrebi izklopi skuter, če se oddalji iz dovoljenjega in označenega ozemlja.
 
AEF8D568-A4A6-11E1-8FF7-DA0166B94067
 
Na novinarski konferenci, kot tudi v praksi je bila predstavljena letošnjo največja in najbolj zaželena novost: vodni skuter BRP SEA-DOO RXP X 260 RS, ki zmore hitrosti tudi preko 120 km/h. Ponaša se z novim Ergolock Systemom, ki poskrbi, da voznik skuter lažje in bolje obvladuje s svojimi nogami in koleni. Zaradi novega razvitega dna je RXP X 260 RS boljši tudi skozi zavoje. Nedvomno pa je njegova prednost tudi izjemna moč, saj premore 191 kW moči (260 KM).
 

Predstavljeni so bili še trije novi modeli: GTI 130, GTI 155 SE in RXT X 260 As. Za adrenalinske vožnje na predstavitvi pa je skrbel čoln BRP SEA-DOO SPEEDSTER 150 s kar 187,5 kW (255 KM) na manj kot pet metrih dolžine. Takšna kombinacija je zagotovilo za zabavo, saj vam ob hitrih zavojih ali pa na panoramski vožnji ne bo nikoli dolgčas. Idealen pa je za vleko vodnih smučarjev, napihljivih blazin ali wakeboarda.
 

Ženski komentar, prvič na vodnem skuterju – Nastja:

39D9FF52-A49F-11E1-8913-DA0166B94067“V Porto Monte Negru sem se prvič seznanila z upravljanjem vodnih skuterjev. Za začetek so mi na test zaupali lepotca GTI 130. Priznam, prvih nekaj sekund sem bila malce prestrašena. Nato je strah izpuhtel in že sem dobila željo po divjanju… A ker sem imela sovoznika, si pretirane hitre vožnje nisem upala privoščiti. Nato so mi na test zaupali po občutku še 3x močnejšega, model RXT X 260. Ta pa je letel… In jaz z njim. Pri vožnji z modelom GTI 130 mi je težave povzročal veter in večji valovi. Padla na srečo nisem. Se je bilo pa potrebno resnično dobro držati – tako z rokami kot z nogami. Z nogami se je mogoče namreč zelo dobro oprijeti sedeža. Občutki na »mini plovilu« so naravnost božanski! You gotta try it!”
 

Obširno fotogalerijo smo pripravili tudi na naši facebook strani Avto.Over.Net.
 
V kolikor najdete še kakšen odličen video pa ga lahko posredujete na naš forum Avtomobilizem in F1, na zid facebook profila ali preko twitterja. Vsekakor bomo veseli tudi vašega mnenja.