Dacia Duster je zanesljiv partner gorskih reševalcev

Aktualno, Poslovno, Top, Zanimivosti

Dacia, najhitreje rastoča avtomobilska znamka v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja – gorskimi reševalci. Tem junakom slovenskih gora je Dacia v enoletno brezplačno uporabo podarila dva terenca Dacia Duster in tako postala ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.  Gorski reševalci so v […]

Predaja enega od dveh vozil Dacia Duster Gorski reševalni zvezi Slovenija v Piranu.

Dacia, najhitreje rastoča avtomobilska znamka v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja – gorskimi reševalci. Tem junakom slovenskih gora je Dacia v enoletno brezplačno uporabo podarila dva terenca Dacia Duster in tako postala ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije. 

Predaja enega od dveh vozil Dacia Duster Gorski reševalni zvezi Slovenija v Piranu.

Predaja enega od dveh vozil Dacia Duster Gorski reševalni zvezi Slovenija v Piranu.

Gorski reševalci so v soboto, 5. aprila, na slovenski obali sodelovali pri veliki reševalni vaji »Klifi Piran 2014«. Svojo strokovnost so prikazali v zahtevni in nevarni steni, kjer zgolj bogato znanje in izkušnje lahko zagotovijo uspešno zaključeno reševanje. Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci še kako potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

»Dacia Duster je kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik.

Dacia Duster je v izvedenki s štirikolesnim pogonom idealna za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal (210 mm) in izjemni terenski koti – vstopni (29,3°) in sestopni (34,9°). Hkrati pa Dacio Duster odlikuje še pregovorna zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev ključnega pomena.  Ob zaključku reševalne vaje »Klifi Piran 2014« je Dacia Gorski reševalni zvezi Slovenije v Piranu v enoletno brezplačno uporabo podelila dva štirikolesno gnana Dusterja. Vozili bosta večinoma delovali v okviru Gorskih reševalnih služb Postojna in Škofja Loka. Postojnski reševalci bodo z Dusterjem zagotavljali varnost po hribovju Nanosa, celotnem Krasu in plezalnih stenah v Ospu, v Škofji Loki pa bo Duster postal spremljevalec reševalcev po škofjeloškem hribovju Selške in Poljanske doline (Blegoš, Ratitovec, Porezen, Soriška planina …).

GRZS_predaja_avtomobila_30 (Custom)

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije sta v Piranu začeli pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.