Novi Peugeot Partner Electric

Aktualno, Novosti

S to novo 100-odstotno električno izvedenko je Peugeot naredil še korak naprej v želji poklicnim uporabnikom ponuditi odgovoren prevoz, ki bo prilagojen njihovim potrebam, in nov užitek v vožnji. Novi Partner Electric združuje ponudbo, ki je bila zaslužna že za uspeh Partnerja – sodoben in privlačen stil, modularnost in praktičnost z najboljšim tovornim prostorom v tem […]

Peugeot Partner Electric

S to novo 100-odstotno električno izvedenko je Peugeot naredil še korak naprej v želji poklicnim uporabnikom ponuditi odgovoren prevoz, ki bo prilagojen njihovim potrebam, in nov užitek v vožnji. Novi Partner Electric združuje ponudbo, ki je bila zaslužna že za uspeh Partnerja – sodoben in privlačen stil, modularnost in praktičnost z najboljšim tovornim prostorom v tem razredu, z voznim udobjem, ki ga ponuja električni pogonski sklop.Partner Electric je namenjen vsem poklicnim uporabnikom, ki želijo zmanjšati svoj okoljski odtis in račun za energijo.

Vse oblike modularnosti in vsa uporabnost tovornega prostora, zaradi katerih je bil Partner tako uspešen, najdemo tudi pri Partnerju Electric. Na razpolago je v dveh dolžinah: L1 z dolžino 4,38 m in L2 z dolžino 4,63 m. Partner Electric ima največjo prostornino tovornega prostora med vsemi malimi furgoni na električni pogon.

Peugeot Partner Electric

Uporabna prostornina izvedenke L1 z uporabno dolžino 1,80 m znaša 3,3 m3, izvedenke L2 z uporabno dolžino 2,05 m pa 3,7 m3. Nosilnost vozila je vse do 695 kg, s čimer se umešča na prvo mesto v svoji kategoriji. Partner Electric s sedežno klopjo Multi-Flex ohranja ekskluzivno modularnost, po kateri je Partner prepoznaven že od vsega začetka: Ta oprema, ki je v razredu malih furgonov edinstvena, trem osebam omogoča sedenje spredaj. Ta praktični vidik poklicni uporabniki zelo cenijo, saj z njim svoje zaposlene in njihovo delovno orodje veliko lažje prevažajo od enega delovišča do drugega. Po zaslugi zložljivega desnega sovoznikovega sedeža je mogoče podaljšati raven pod in povečati uporabno prostornino na 400 l. Prostornino tovornega prostora se tako pri izvedenki L1 poveča na 3,7 m3 z uporabno dolžino 3 m, pri izvedenki L2 pa na 4,1 m3 z uporabno dolžino 3,25 m. Sedalo desnega sedeža je mogoče tudi dvigniti ob naslonjalo, ko potrebujemo prostor za prevoz visokih predmetov. Zložljivo naslonjalo sredinskega sedeža ima pisalno mizico, zato lahko opravlja funkcijo mobilne pisarne.

 Partner Electric ima s posameznim polnjenjem doseg 170 km, izmerjen v standardnem ciklu (NEDC), s čimer postavlja zgled v svojem razredu vozil. Delo projektne skupine je med celotnim procesom razvoja Partnerja Electric vodila želja ponuditi najboljši doseg z enim polnjenjem.

Vse to v povezavi z več povsem novimi napravami za ekološko vožnjo vozniku omogoča obvladovanje porabe energije in mu ob normalni uporabi zagotavlja doseg, ki izpolnjuje potrebe lastnikov malih furgonov, od katerih jih 70 % na dan prevozi manj kot 100 km. Homologiranih 170 km dosega s posameznim polnjenjem je mogoče doseči na primer s tekočo mestno vožnjo brez vključene klimatske naprave ali gretja.
Poraba energije in torej doseg s posameznim polnjenjem sta, tako kot pri vozilu z motorjem z notranjim zgorevanjem, odvisna predvsem od načina vožnje in profila poti, vendar imajo nanju nezanemarljiv vpliv tudi drugi dejavniki, kot so premalo napolnjene pnevmatike in uporaba določene elektronske opreme.

Peugeot Partner Electric

Glavna električna porabnika energije sta ogrevanje in klimatska naprava. Za zmanjševanje njunega vpliva ima Partner Electric povsem nov sistem ogrevanja in klimatske naprave. Sistem je 100-odstotno električen in neposredno ogreva oziroma hladi zrak, ki ga vpihuje v potniški prostor, kar omogoča hitrejše doseganje želene temperature v primerjavi s klasičnim sistemom. Da se bolje ohranja energija vozila, varčni način “ECO” v trenutku prekine ogrevanje oziroma klimatizacijo, vendar vzdržuje prezračevanje potniškega prostora, s čimer se takoj pridobi dodatne kilometre. Način se lahko vklopi s pritiskom na gumb na upravljalni plošči klimatske naprave in ogrevanja. Pred vklopom načina “ECO” se na glavnem zaslonu izpiše podatek o potencialnem povečanju dosega.

Stroški uporabe na 100 km znašajo med 0,9 € in 2 € (evropsko povprečje), odvisno od cene kWh v državi, zaradi česar je Partner na električni pogon neprekosljivo vozilo za poklicne uporabnike, ne glede na uporabljen način polnjenja. Tudi stroški vzdrževanja so v primerjavi z vozilom z motorjem z notranjim zgorevanjem manjši, saj vozilo ne potrebuje menjave olja, manj je rezervnih delov za rutinsko vzdrževanje in zavore so manj obremenjene po zaslugi sistema za generiranje energije pri upočasnjevanju.