Zavidljivo poslovanje Audija v letu 2013

Aktualno, Poslovno

Audi še naprej sistematično sledi strateškim ciljem. V poslovnem letu 2013 je koncern zabeležil izjemne rezultate, s približno 1,575 milijona prodanih avtomobilov znamke Audi je ta avtomobilski proizvajalec iz Ingolstadta zabeležil nov prodajni rekord in tako že dve leti prej dosegel načrtovani cilj za leto 2015, tj. več kot 1,5 milijona prodanih vozil. Poleg tega […]

Poslovanje Audija

Audi še naprej sistematično sledi strateškim ciljem. V poslovnem letu 2013 je koncern zabeležil izjemne rezultate, s približno 1,575 milijona prodanih avtomobilov znamke Audi je ta avtomobilski proizvajalec iz Ingolstadta zabeležil nov prodajni rekord in tako že dve leti prej dosegel načrtovani cilj za leto 2015, tj. več kot 1,5 milijona prodanih vozil.

Poleg tega je Audi povečal prihodke od prodaje na 49,9 milijarde EUR in znova dosegel več kot 5 milijard EUR dobička iz poslovanja. V celotnem letu 2013 je donosnost poslovanja z 10,1 odstotka nekoliko presegla strateški cilj, ki je znašal od osem do deset odstotkov. Tudi v prihodnosti družba načrtuje rast, saj bo do leta 2018 investirala okoli 22 milijard EUR v inovacije in nove tehnologije, prav tako pa tudi v izgradnjo novih proizvodnih kapacitet po vsem svetu. Samo v Nemčiji bo družba Audi ponudila zaposlitev 1.500 novim sodelavcem in 750 mladim vajencem.

Poslovanje Audija

Predsednik Audijeve uprave Rupert Stadler je pred več kot 300 mednarodnimi novinarji na konferenci povedal:2013 je bilo izjemno leto in tudi v 2014 ostajamo na začrtani poti uspeha. V preteklih dvanajstih mesecih smo z novima tovarnama na Madžarskem in Kitajskem kot tudi s pripravo lokalnih proizvodnih kapacitet v Mehiki in Braziliji naredili ogromen korak v smeri globalizacije našega poslovanja. Naši kupci so zelo dobro sprejeli novo družino A3, prav tako tudi naše športne terence serije Q.” Družba tako uspešno nadaljuje s svojo produktno ofenzivo. Po 15 novih modelih in izpeljankah v letu 2013 bo Audi samo v letu 2014 predstavil 17 novih avtomobilov.