C4 Cactus (ali kralj posebnežev) dobil naslednika

Aktualno, Novosti

Po lansiranju vozila C3 leta 2016 in ofenzivi športnih terenskih vozil leta 2017 z modeloma C3 Aircross in C5 Aircross bo Citroën zdaj naredil še …

Po lansiranju vozila C3 leta 2016 in ofenzivi športnih terenskih vozil leta 2017 z modeloma C3 Aircross in C5 Aircross bo Citroën zdaj naredil še en korak pri udejanjanju svoje produktne ofenzive, saj v svoji ponudbi predstavlja novo kompaktno petvratno limuzino, to je novi C4 Cactus. Slednji bo skušal združiti značajske poteze vozila C4 Cactus in udobja modela C4. Opremljen bo z dvanajstimi tehnologijami za pomoč pri vožnji, s tremi tehnologijami za vzpostavitev povezave ter z motorji z največ 130 konjskimi močmi.

Citroën je navdih za to črpal iz svoje tehnološke dediščine s področja hidravličnega vzmetenja. Prenovljena tehnologija bo postala dostopna najširšemu krogu kupcev. Tako bo novi C4 Cactus kot prvi v Evropi uvedel vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi dročniki (Progressive Hydraulic Cushions – PHC) in premierno na svetu sedeže Advanced Comfort.

Kratki previsi in medosna razdalja, ki meri 2,60 metra, so zagotovilo za kompaktne dimenzije. Na vozilu so izpostavljeni grafični elementi, značilni za znamko Citroën, ki poudarjajo tekoče linije karoserije, kot so na primer zaščite Airbump na spodnjem delu vrat, neprekinjena steklena površina in lebdeča streha pa tudi dvonivojski prednji del in svetlobni podpis z učinkom 3D oziroma širok svetlobni podpis na diode LED z učinkom 3D na zadnjem delu. Ponuja 31 kombinacij za individualizacijo zunanjosti z devetimi barvami karoserije in štirimi barvnimi paketi, ki vsebujejo barvite dodatke, s katerimi si lahko kupci sestavijo vozilo po lastni podobi. Notranjost ponuja pet različnih ambientov.

“Citroën si prizadeva postati znamka, ki bo na področju udobja drugim za zgled. In kot znamka za širok krog potrošnikov si prizadeva neprimerljivo raven udobja ponuditi najširšemu krogu kupcev. Z novo petvratno limuzino C4 Cactus in z uvedbo vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi dročniki™ bomo imeli v svoji ponudbi nadvse izvirno kompaktno petvratno limuzino, ki se odlično sklada z duhom sodobnega časa.”Linda Jackson, generalna direktorica Citroën.