Košarkarji KK Petrol Olimpija že obuli svoja vozila v zimske pnevmatike

Aktualno, Poslovno, PR novica, Zanimivosti

Podjetje Špan d.o.o. z blagovno znamko Toyo Tires vstopa v KK Petrol Olimpija kot sponzor in tako sledi globalni strategiji znamke Toyo …

Podjetje Špan d.o.o. z blagovno znamko Toyo Tires vstopa v KK Petrol Olimpija kot sponzor in tako sledi globalni strategiji znamke Toyo. Najuspešnejši slovenski košarkarski klub ima tako po novem uradne pnevmatike kluba in košarkarji so zaradi varnosti že z današnjim dnem na svoja vozila namestili zimske pnevmatike.

Uspešno slovensko podjetje Špan d.o.o. postaja sponzor KK Petrol Olimpija. Najuspešnejši slovenski košarkarski klub se želi z novo vizijo vrniti na pota stare slave, ko je predstavljal strah in trepet na evropskem parketu. KK Olimpija igra pomembno vlogo pri odkrivanju mladih talentov in je za mnoge najuspešnejše košarkaše predstavljala odlično odskočno desko na poti v vodilne svetovne klube. Tako so se v Olimpiji kalili tudi zlati Goran Dragić, Klemen Prepelič in Jaka Blažičter mnogi drugi. Zanimanje med mladimi za košarko se po zlatu na evropskem prvenstvu močno povečuje.

Toyo Tires je japonska blagovna znamka pnevmatik, ki jo pri nas že več kot 25 let zastopa podjetje Špan d.o.o. iz Brezovice pri Ljubljani. Znamka je znana po svojih visoko zmogljivih pnevmatikah in podpiranju najuspešnejših svetovnih klubov, kot so italijanski AC Milan, grški Panathinaikos, bostonski Red Sox in številni drugi. Svetovnim velikanom se tako s sezono pridružuje tudi KK Petrol Olimpija in pnevmatike Toyo Tires so z današnjim dnem postale uradne pnevmatike kluba. »Najboljši svetovni klubi s ponosom vozijo pnevmatike Toyo Tires. V klubu najboljših je sedaj tudi KK Petrol Olimpija,« je dejal Ludvik Špan, direktor podjetja Špan d.o.o.

Košarkaši KK Petrol Olimpija so se danes oglasili v centru mobilnosti Špan na Tržaški 547. Skupaj s svojim trenerjem so preobuli svoja vozila v zimske pnevmatike Toyo Tires. »Športniki smo veliko na cesti in ne želimo imeti dodatnega stresa. Zato nam je pomembno, da zaupamo vozilom in pnevmatikam, ki nas vedno varno pripeljejo na cilj,« je dejal Domen Lorbek iz KK Petrol Olimpija. Športniki so tako še pred zakonsko obveznim rokom svoja vozila opremili z zimskimi pnevmatikami. Nizke jutranje temperature namreč že vplivajo na zavorno pot in varneje je pnevmatike zamenjati še pred obveznim 15. novembrom. »Podpiranje športnikov je povezano z veliko emocijami. KK Petrol Olimpija s svojo strategijo in borbenostjo pooseblja enake vrednote, kot naše podjetje. Podjetje Špan je začelo v garaži in se danes prebilo med najuspešnejša slovenska podjetja. Verjamemo, da bo prerojena Olimpija kmalu spet združila vse navijače in postala zmajski trepet Evrope,« je odločitev podjetja komentiral AnejFerko, ki v podjetju Špan skrbi za korporativno komuniciranje. Košarkaši so z montažo zimskih pnevmatik na svoja vozila pred zakonsko določenim rokom pokazali odgovornost za volanom.

Košarkarski klub Petrol Olimpija je najuspešnejši slovenski košarkarski klub. Olimpija je svoje tekme igrala v Tivoliju, dolga leta nastopala v mali ali celo v ledeni dvorani Tivoli. Od sezone 2010/11 pa nastopajo v Areni Stožice. Dolga leta so mesto in državo predstavljali v Evroligi, v zadnjih letih pa so edini slovenski klubski košarkarski predstavnik v evropskih tekmovanjih. Od samega začetka so udeleženci jadranske lige. Olimpija je bila šestnajstkratni slovenski prvak, dvajsetkratni slovenski pokalni zmagovalec, evropski pokalni prvak 1994, prvak Jadranske lige 2002, enkrat je bila tretjeuvrščena v Evroligi 1997. Bila je tudi šestkratni jugoslovanski prvak.