BRP Can-Am v modelnem letu 2012

Motociklizem, Šport

Podjetje BRP je leta 2008 predstavilo zanimiv trikolesni izdelek za dva potnika, ki so ga takrat sami opisali kot križanca med motociklom, motornimi sanmi, štirikolesnikom ter celo avtomobilom. Sedaj so Kanadčani predstavili..

Podjetje BRP je leta 2008 predstavilo zanimiv trikolesni izdelek za dva potnika, ki so ga takrat sami opisali kot križanca med motociklom, motornimi sanmi, štirikolesnikom ter celo avtomobilom.
 

Kanadčani so sedaj tudi v Sloveniji preko uvoznika predstavili nekaj novosti, povezanih z vstopom v novo modelno leto 2012.

EED4E5A2-597C-11E1-9BE1-199C65B94067

Osnovno nosilno komponento ima ta v tujini priljubljeni trikolesnik okvir iz čvrstega jekla v obliki črke Y, ki podpira par posamično obešenih sprednjih koles ter zadnje pogonsko kolo. Omeniti velja, da so blažilci prednji kot tudi zadnji povsem nastavljivi. Spyderjevo zadnje kolo preko pogonskega jermena poganja Rotaxov pogonski agregat z 998 kubičnimi centimetri prostornine ter dvema valjema. Z močjo 78 kW (106 KM) pri 8500 vrtljajih v minuti ter 104 Nm navora Spyder motoristu oziroma vozniku ponuja veliko zabave. Na voljo je serijsko vgrajeni petstopenjski nožni menjalnik, ob doplačilu pa je mogoče dobiti robotiziran petstopenjski menjalnik.
 
Model E133C918-597C-11E1-ABD2-199C65B94067RT kar pomeni roadster touring je bil prvič predstavljen leta 2009. Ponuja manj, 74 kW (100 KM) moči, a to zaradi tega, ker je bolj namenjen potovanjem. Spredaj ima vgrajeno veliko elektronsko nastavljivo vetrobransko zaščito. Oko hitro opazi tudi dodan krom, ki motor naredi elegantnejši. Ob uporabi dodatne prikolice pa znaša prostornina predalčkov kar 700 litrov, kar je idealno za potovanja. Dodati je potrebno še, da ima RT serijsko vgrajen ABS sistem in diskaste zavore ter tudi sistem proti zdrsu gnanega kolesa in sistem za stabilizacijo vozila, ki je dodatno nadgrajen še s sistemom za zgodnje zaznavanje možnosti prevračanja. Vsi ti sistemi so dobavljivi tudi v modelu RS. Slednja izvedba je nekoliko lažja od različice RT, zaradi česar je tudi okretnejša.
 
Obe izvedbi bosta na voljo kupcem v novih barvnih kombinacijah ter posodobljenega spiska dodatne opreme. V Sloveniji je zastopnik za znamko podjetje SKI&SEA iz Ločice ob Savinji.