BMW na sejmu Automechanika 2012

Aktualno, Saloni

Na letošnjem sejmu Automechanika BMW v središče pozornosti postavlja vprašanje trajnostnega razvoja. Oddelek podjetja Bau- und Einrichtungsberatung bo stojnico BMW uporabil za predstavitev potencialov trajnostnega pristopa znotraj organizacije.

Na letošnjem sejmu Automechanika, ki se bo od 11. do 16. septembra odvijal v Frankfurtu, BMW Group v središče pozornosti postavlja vprašanje trajnostnega razvoja.
 

Oddelek podjetja Bau- und Einrichtungsberatung bo stojnico BMW uporabil za predstavitev potencialov in prednosti trajnostnega pristopa znotraj organizacije trgovcev z vozili BMW. Poleg tega bodo strokovnjaki BMW obiskovalcem približali najnovejše trende in razvojne dosežke pri delavniški opremi – s poudarkom na uravnoteženju in montaži pnevmatik ter sistemih za osne meritve. BMW Group bo k stojnici prav tako povabil svoje partnerje, kjer bodo potekale razprave o različnih temah.

4EA63BE8-F266-11E1-A4CF-0E0966B94067
 
BMW Group se predstavlja na veliki stojnici v hali 9.0
 
Sejem Automechanika, ki privabi okoli 4,500 razstavljavcev iz celega sveta in več kot 150,000 obiskovalcev, je največji strokovni sejem za avtomobilske dele in opremo na svetu. Srečanje mednarodnih proizvajalcev v avtomobilski panogi, ki poteka vsaki dve leti, se odvija na prizorišču frankfurtskega sejmišča – izmenično z Mednarodnim avtomobilskim salonom IAA v Frankfurtu. Na sejmu Automechanika se predstavlja široka paleta izdelkov in strokovnih področij – od avtomobilskih delov, delavniške opreme in opreme za bencinske servise, informacijske tehnologije (IT) in upravljanja, do avtopralnic, dodatne in tuning opreme.
 
BMW Group se letos predstavlja z dvema dvonadstropnima stojnicama s površino 438 kvadratnih metrov (v hali 9.0 na lokaciji C42). Poudarka sta na dveh vozilih: novem BMW 335i z dinamičnim paketom M Sport, ki straži dvorišče na eni strani, in BMW M3 DTM, ki vzbuja pozornost na drugi strani stojnice.
 
Trajnostni razvoj je osrednja tema
 
Oddelek Bau- und Einrichtungsberatung, ima na sejmu Automechanika 2012 vlogo prireditelja za BMW Group, postavlja vprašanje trajnostnega razvoja v središče stojnice podjetja. BMW Group je med avtomobilsti v ospredju, ko gre za vprašanje trajnostnega razvoja; glede na indekse trajnostnega razvoja (Dow Jones Sustainability Indexes) se BMW Group vsako leto uvršča na sam vrh v svoji industrijski panogi, vse od začetka javnega objavljanja indeksov ped sedmimi leti. Trajnostni razvoj za BMW Group ne igra osrednje vloge samo v razvoju in proizvodnji, temveč tudi pri prodajnih aktivnostih in skozi življenjsko dobo ter zgodovino vzdrževanja vozil blagovne znamke – vse do končnega procesa recikliranja.
 
Zato je ločena in impresivno velika površina stojnice namenjena temi trajnostnega razvoja. V prostoru Green Building (»zelena stavba«) bodo lahko obiskovalci spoznali več o oblikah trajnostnega razvoja znotraj BMW Group in organizaciji trgovcev podjetja ter prednostih za podjetje. Poleg tega prikazuje arhitekturni model prodajnega salona bogat in razgiban potencial za trajnostno oblikovanje. Na stojnici BMW Group bodo strokovnjaki prostora Green Building obiskovalcem na voljo za strokovne odgovore na njihova vprašanja in jim dodatno pojasnili ozadja za okoljevarstvena in gospodarska priznanja za natančno izvedbo trajnostne strategije pri trgovcih z vozili in v mehaničnih delavnicah BMW.
 
Aktualni razvoj na področju popravil in servisa
 
Delavniški del stojnice BMW Group bo obiskovalcem predstavil najnovejše trende in inovacije na področju popravil in servisiranja. Med izpostavljenimi področji so potrebe po deloviščih in opremi, ko pride do osne meritve. Druge osrednje točke vključujejo tehnologijo pnevmatik (npr. uravnoteženje in montažo), popravila karoserije in sistematično skladiščenje posebnih orodij.
 
Dnevne razprave med strokovnjaki o različnih temah
 
Atrakcije na stojnici BMW Group v okviru sejma Automechanika 2012, bodo zaokroževali vsakodnevni programi šestih polurnih razprav med strokovnjaki, ki bodo razpravljali o raznolikih temah, kot so trajnostno načrtovanje, konstrukcija, dizajn in upravljanje prodajnih salonov ter izbor in uporaba strojne opreme za montažo in uravnoteženje pnevmatik z uporabo posebnih orodij, ki preprečujejo negativen učinek bočnih sil. Na dnevnem redu bodo tudi tehnični in ekonomski vidiki univerzalnega merilnega sistema za karoserijske komponente, zahteve vzdrževanja sistemov za osne meritve in oprema, ki je na voljo za nastavitev žarometov za zagotavljanje snopa dolgih luči brez slepečega učinka.