Berlingo prejemnik nagrade Autobest 2019

Aktualno, Top

Kot najbolje prodajani Citroënov model leta 2017 v skoraj 17 državah, je Berlingo danes drugi najbolje prodajani Citroënov model tik za vozilom C3.

V finalnem izboru trofeje Autobest 2019, v katerem se je pomerilo 6 finalistov, je novi Citroën Berlingo osvojil naziv “Best Buy Car of Europe” oziroma najboljši nakup med avtomobili v Evropi leta 2019.

Potem ko je Linda Jackson, generalna direktorica znamke Citroën, prejela nagrado MANBEST (MANager BEST) za leto 2018, je žirija evropskega izbora Autobest objavila rezultate izbora za najboljši avtomobil leta 2019: naziv “Best Buy Car of Europe” oziroma priznanje za najboljšo izbiro pri nakupu avtomobila v Evropi je prejel novi Citroën Berlingo, ob boku pa mu stojita Peugeot Rifter in Opel Combo Life.

Autobest vsako leto že od 2001 nagradi vozilo, ki zbere največ glasov. Žirijo sestavlja 31 vodilnih avtomobilskih novinarjev iz 31 evropskih držav, ki vozila ocenjujejo na podlagi 13 kriterijev, kot so razmerje med kakovostjo in ceno, dizajn, udobje in tehnologije pa tudi kakovost storitev ter razpoložljivost rezervnih delov znotraj distribucijske mreže.

Citroën je že drugo leto zapored prejelo nagrado, ki jo podeljuje žirija Autobest. Prav tako kot kompaktni SUV Citroën C3 Aircross, ki ga je Autobest proglasil za zmagovalca v lanskem delu, je tudi novi Citroën Berlingo toliko odstopal od tekmecev, da mu je uspelo osvojiti omenjeni naziv na osemnajsti izdaji te nagrade po zaslugi izjemno posodobljene oblikovne zasnove, tehnologij in izbora motorjev zadnje generacije, s čimer je v segment vozil za prosti čas vnesel veter svežine. Najnovejša generacija, nastala po navdihu pričakovanj strank, je izvrsten dokaz o novem sloganu znamke “Inspired by You”. Novi Citroën Berlingo je kot vozilo s številnimi podobami nadvse pameten nakup za družine ali starejše, ki v njem vidijo idealnega partnerja za svoje aktivno življenje in ki jim največ pomenita zlasti njegova prostorna notranjost in uporabnost.

Priznanje, ki ga je prejela osebna različica novega vozila Berlingo, se pridružuje prestižnemu nazivu “mednarodni dostavnik leta 2019”, ki je bil podeljen gospodarski različici (Novi Citroën Berlingo Van) septembra na avtomobilskem salonu v Hannovru.

Kot najbolje prodajani Citroënov model leta 2017 v skoraj 17 državah, je Berlingo danes drugi najbolje prodajani Citroënov model tik za vozilom C3. Od začetkov prodaje v letu 1995 so skupno proizvedli že več kot 3,3 milijone primerkov. Novi Berlingo, ki je odslej še bolj moderen in prežet s stilskimi zapovedmi najnovejših Citroënovih modelov, naznanja nadaljevanje stilskega preporoda znamke. Od lansiranja v septembru 2018 je bilo za ta model skupno prejetih že več kot 13.000 naročil, tako da lahko Citroën po njegovi zaslugi nadaljuje s svojo komercialno dinamiko. Z več kot 690.000 registriranimi vozili v Evropi ob koncu oktobra (rekord v zadnjih 7 letih) je Citroën v Evropi zabeležil 6-odstotno rast, kar je trikrat več od rasti trga.

Novi Berlingo, ki vsebi nosi vse Citroënove prepoznavne lastnosti, je pomemben adut tudi na slovenskem tržišču, saj bo znamki vlil nov zagon. To je velik cilj za našo prodajno uspešnico, saj predstavlja najbolj prodajan model v svojem segmentu. S svojim močnim značajem in obilo udobja bo znal prepričati nove kupce, ki iščejo karakter in modernost, hkrati pa bo pomladil podobo znamke. Že pred samim lansiranjem na slovensko tržišče, je novi Berlingo vzbudil ogromno zanimanja pri potencijalnih kupcih in začel s svojo tržno kariero v najvišji možni prestavi. Novi Citroën Berlingo je zares prava prodajana uspešnica, saj smo uspeli v treh mesecih osrečiti več kot 350 srečnih kupcev.

Več dizajna, praktičen, udoben, nekonvencionalen, enostaven, funkcionalen…To so karakteristike, ki spremljajo našega novega člana v družini Citroën,novi Berlingo. Predvsem pa je pravi nepogrešljivi partner, moderen, modularen in pravi vzornik; torej vsestransko uporaben.