Avtoplin že na 60 Petrolih

Aktualno

Razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina znaša dobrih 68 centov na liter. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, na voljo pa je že na 60 bencinskih servisih Petrola v Sloveniji.

Z včerajšnjim dnem se je cena avtoplina na Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji znižala na 0,818 € na liter.

Razlika med ceno avtoplina in 95-oktanskega motornega bencina znaša dobrih 68 centov na liter. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, na voljo pa je že na 60 bencinskih servisih Petrola v Sloveniji. Prodajna mreža se bo širila tudi v prihodnje.

petrol zemljevid 2013

Avtoplin se je pocenil za 2 centa (na dan 10. december 2013), cena za liter iztočenega avtoplina tako znaša 0,818 EUR. Avtoplin je tako resnično najboljša alternativa klasičnim pogonskim gorivom. Odlikuje ga predvsem dobra cena in njegova prijaznost do okolja.

Skupno število bencinskih servisov, ki so del široko razvejane maloprodajne mreže Petrola in imajo v svoji ponudbi avtoplin, se je z bencinskim servisom v Ajdovščini povzpelo že na številko 60. V kratkem pa se ji bodo pridružili še bencinski servisi v Radovljici, Škofji Loki, Šentjurju pri Celju in Boštanju. Avtoplin si lahko uporabniki natočijo ob celotnem avtocestnem križu, vseh večjih mestih in mestnih vpadnicah ter tudi že na lokalnih bencinskih servisih. Z uvedbo avtoplina je Petrol razširil ponudbo pogonskih goriv in s tem postavil tudi temelje za zniževanje emisij v okolje, saj je ravno avtoplin okolju najbolj prijazno gorivo.

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Zaradi ekonomike ter zelo ugodnih okoljskih lastnosti danes predstavlja eno najbolj razširjenih alternativ klasičnim naftnim gorivom, saj se z uporabo pogona na avtoplin stroški, ki se porabijo za nakup goriva skoraj prepolovijo. Avtoplin je namreč najbolj ekonomično gorivo na našem trgu, saj je kar 40% cenejši od 95-oktanskega bencina.

Uporaba avtoplina tako prinaša številne prednosti za uporabnika:
– znatno znižanje stroškov goriva,
– podaljšanje življenjske dobe motorja,
– enostavna uporaba – avtomatsko preklapljanje med plinskim / bencinskim pogonom,
– enostavna in hitra vgradnja,
– kratek rok amortizacije – povrnitve investicije,
– doseganje večjih razdalj z enkratno polnitvijo (ob uporabi plina in bencina),
– popolnejše izgorevanje zmesi »plin–zrak« ter posledično občutno zmanjšanje okolju škodljivih emisij,
– tišje delovanje motorja,
– varnejši od uporabe bencina tudi v primeru hujših trkov.